Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

20. 04. 2017. 08:28 >> 08:07

ZREO ZA REKONSTRUKCIJU

U "Pjenavac" nije ulagano 50 godina

Direkcija za saobraćaj ćedanas sa Građevinskim fakultetom i građevinskim inžinjerima, specijalizovanim za mostove pronaći trajno rješenje za sanaciju mosta Pjenavac.

To je obećao  direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, nakon što je most juče saniran oko 13 sati, pošto je nekoliko sati bio obustavljen saobraćaj na tom dijelu magistrale između Podgorice i Kolašina. 

Iz preduzeća "Crnagoraput", koje je nadležno za održavanje državnih puteva tvrde da ni to rješenje nije idealno, jer će šleperi i prikolice morati da idu alternativnim putevima.

Parača je, prenose Vijesti, kazao da nema osnova da se traži nečija odgovornost zbog ovoga, jer je mostu izgrađen prije 50 godina, od kada se na njemu ništa nije radilo.

"Mislim da je most već zreo za neku rekonstrukciju i  da su se stekli uslovi da se uskoro raspiše tender. Što se tiče sanacije, trenutno su postavljene tri ploče, težine po tri tone, a trebalo bi u saradnji sa Građevinskim fakultetom i inžinjerima za mostove trebalo pronaći trajno rješenje za sanaciju mosta, odnosno jačanje konstrukcije mosta. Mislim da ćemo to moći da završimo do početka sezone”, kazao je Parača.

Putnička i teretna vozila su juče, nakon zatvaranja magistrale Podgorica - Kolašin za sve vrste vozila, putovala preko alternativnog puta Podgorica - Mateševo - Kolašin.

Parača je kazao i da će do kraja maja biti gotovi radovi na tunelu Mekavac, gdje će, tvrdi, uspjeti da postave i rasvjetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније