Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

11. 04. 2017. 17:14 >> 16:52
6

STOJANOVIĆ U ZAGREBU

Veoma dobra saradnja policija CG i HR

Saradnja policija Crne Gore i Hrvatske je veoma dobra i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima koje su dvije službe postigle u prethodnom periodu, ocijenili su danas u Zagrebu direktori crnogorske i hrvatske policije, Slavko Stojanović i Marko Srdarević.

Saradnja je u prethodnom periodu realizovana u zajedničkim aktivnostima u borbi protiv prekograničnog i organizovanog kriminala, a u akcijama koje su u najvećoj mjeri bile usmjere na otkrivanje i presijecanje međunarodnih lanaca krijumčarenja narkotika, navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Stojanović i Srdarević su kazali da granične policije dvije države imaju veoma dobru komunikaciju na operativnom nivou i ocijenili da je, u svjetlu novih pravila Evropske unije koja se odnose na pojačani režim ulaska u države EU, tu saradnju potrebno intenzivirati.

"Shodno tome, direktori dvije policije su razmijenili dosadašnja iskustva koja se tiču primjene ovih pravila na graničnim prelazima Crne Gore sa Hrvatskom i dogovorili da šefovi graničnih policija Crne Gore i Hrvatske sa svojim rukovodiocima održe sastanak, u cilju razmatranja i pronalaska funkcionalnog modaliteta režima rada iz oblasti poslova granične bezbjednosti i provjera graničnih policija dvije zemlje na Graničnom prelazu Debeli brijeg – Karasovići", navodi se u saopštenju. 

Tema sastanka su bile i ilegalne migracije, te su se Stojanović i Srdarević saglasili da komunikacija između nadležnih službi policija dvije države bude kontinuirana i intenzivna, kako bi se zajednički i efikasno djelovalo u slučaju eventualno novog talasa ilegalnih miganata koji bi pokušali da preko našeg regiona uđu u zemlje Evropske unije. Ovaj vid komunikacije je takođe neophodan, ocijenjeno je, radi otkrivanja i sprječavanja eventualne trgovine ljudima istim pravcima. 

Takođe, direktori policija su razgovarali i o sporazumu o saradnji policija Crne Gore i Hrvatske tokom predstojeće ljetnje turističke sezone, koji će uskoro biti potpisan, a na osnovu kojeg se godinama svakog ljeta vrši razmjena i angažovanje policijskih službenika iz Crne Gore u Hrvatsku i obrnuto. 

"Ovim modelom saradnje, koji se pokazao izuzetno korisnim, se u neposrednoj komunikaciji i zajedničkim patrolama razmjenjuju informacije od obostrane koristi, kojima se preventivno djeluje na delikte a kojima se takođe doprinosi rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih na teritoriji dvije države", rečeno je nakon sastanka.

Stojanović i Srdarević su kazali da će saradnja biti intenzivirana i na operativnim niovima rada kriminalističkih policija, kako bi se trend dobre prakse međunarodne policijske saradnje nastavio. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније