Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anđela Ralević, TVCG

10. 04. 2017. 20:12 >> 19:45

GRAĐANSKO OBRAZOVANJE

Fali kritički odnos prema društvu

Centar za građansko obrazovanje, u okviru projekta "Obrazovanjem za ljudska prava" organizovao je konferenciju pod nazivom "Kako do djelotvornog obrazovanja za ljudska prava, dileme i rješenja". Projekat je podržan od Komisije za dodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Amina Niković, studentkinja i polaznica Škole za ljudska prava, nije zadovoljna znanjem koje je stekla u osnovnoj i srednjoj školi iz oblasti građanskog obrazovanja. Iz Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore takođe su ukazali na probleme u toj oblasti.

A da je i koliko obrazovanje iz oblasti aktivnog građanstva i ljudskih prava važno, objasnio je i profesor dr Radovan Radonjić. Kaže da u našem društvu postoji problem koji je sistemske prirode.

Stoga je odgovornost i uloga obrazovnih institucija ključna.

Da je uloga medija u oblasti ljudskih prava i građanskog aktivizma važna, istakla je i v.d. direktorica TVCG Olivera Vukadinović. Kazala je da se prave vrijednosti uče od roditelja, a nadograđuju u školi.

Neophodan je kritički odnos prema društvu, stvarima i problemima pred kojima zatvaramo oči, poručeno je sa skupa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније