Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Tatjana Debeljević, TVCG

07. 04. 2017. 21:21 >> 20:54
2

JEDNOGLASNO ZAKLJUČENO

ANB u 2016. radila u skladu sa zakonom

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) u prošloj godini je radila u skladu sa zakonom. To je jednoglasno zaključeno na sjednici Odbora za bezbjednost na kojoj je razmatran Izvještaj o radu agencije u 2016. Poručeno je da u susret turističkoj sezoni treba intezivirati mjere i radnje u cilju prikupljanja podataka o djelovanju u sukobima i potencijalnim obračunima između organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori i regionu.

I bez predstavnika opozicije, ostali članovi Odbora za bezbjednost raspričali su se sa direktorom ANB-a - skoro tri sata su razgovarali o radu agencije u prošloj godini. Da je radila u skladu sa zakonom, kažu, da svjedoči i izvještaj generalnog inspektora Gojka Pejovića.

"Koji je veći dio prošle godine djelovao i bio je čovjek iz opozicijue kada je konstituisana Vlada izbornog povjerenja i u izvještaju koji je on sastavfio se kaže da je agencija radila u skladu sa zakonom o nacionalnoj bezbjednosti i da je odgovorila svim bezbjednosnim rizicima i izazovima u protekloj godini", rekao je predsjednik Odbora za bezbjednost, Obrad Stanišić.

U izvještaju su ispisane stranice dešavanjima na dan izbora, 16 oktobra. I tek toliko je iz gluve slobe javnost mogla da čuje.

"Tretirao je i ono o čemu ste vi postavili pitanje, to jedino mogu da vam kažem", dodao je Stanišić.

Riječi, međum, nije štedio na zaključcima koji se uglavnom odnose na planove.

"Da ANB u budućem periodu treba da nastavi sa aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, sa fokusom na najteže oblike krivičnih djela", kazao je Stanišić.

I to je tek prvi od četiri zaključaka. U sljedećem, ocjena da agencija posvećuje pažnju djelovanju pojedionaca i grupa sa aspekta vjerskog ekstremizma i terorizma. Poručuju da treba nastaviti modernizaciju agencije na polju borbe protiv sajber kriminala.

"Intezivirati mjere i radnje u cilju prikupljanja podataka o djelovanju, sukobima i potencijalnim obračunima između organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori i regionu, a posebno, imajući u vidu, predstojeću turističku sezonu", zaključio je Stanišić.

Ostaće zapisano da su ovi zaključci jednoglasno potpisani.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније