Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

07. 04. 2017. 23:20 >> 22:54

RUKA PRIJATELJSTVA

Druženje romske i egipćanske djece

Povodom Dana Roma u saradnji sa dječijom igraonicom Zujalica koja se nalazi u Tržnom centru Bazar u Blok 5 smo i ove godine po četvrti put organizovali dječije predškolsko druženje romske i egipčanske djece do uzrasta šest godina pod nazivom Kinder žurka, saopštili su iz Fondacije Ruka prijateljstva.

"Cilj dječijeg druženja je da svako dijete koji je pripadnik romskog naroda povede sa sobom svojeg vršnjačkog drugara od većinskog naroda čime bi se na taj način smanjila predrasuda i diskriminacija u koliko se ne može iskorijeniti, što nam je i cilj", navode u saopštenju.

​Ističu da se na taj način postiže bolja socijalizacija i inkluzija romske dijece kroz druženje i sa djecom ostalih naroda i državi Crnoj Gori.

"Gosti dječijeg druženja ove godine su bili djeca vrtića Ljubice Popović, na druženje su bili prisutni predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava kao i predstavnici romskog savjeta. Tokom druženja bilo je posluženje sokićima i slanim grisinama, igra uz muziku kao i jedna novina to jest da su djeca jednim drugim recitovali recitacije koje su znali što je doprinijelo još bolju atmosferu", dodaju u saopštenju.

Podsjećaju da će u utorak u 9 sati, povodom dana Roma, povesti djecu školskog uzrasta prvog razreda iz devetogodišnje osnovne škole Božidar Vuković Podgoričanin, u posjetu konjičkom klubu i malom zoo vrtu.

"Ovim aktivnostima doprinio je domaćin pomenute farme u smislu besplatnog obilaženja za 50 djece i Turistička organizacija Podgorica koji su objezbedili prevoz za 50 djece, dok je pomenuta škola obezbijedila prevoz i karte za ostalu djecu koja budu išla, ukupan broj djece koji polazi je 90 lica sa 12 pratilaca odnosno predstavnika kako škole tako i organizatora", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније