Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 04. 2017. 13:36   >>  19:00 1

PARAČA TVRDI

Kroz Mekavac do kraja maja

Direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, kazao je da će radovi na rekonstrukciji tunela Mekavac u potpunosti biti završeni do kraja maja.

 

Parača je rekao da će tunel biti urađen po svi standardima, te da će u završnoj fazi rekonstrukcije biti u potpunosti osvijetljen. Riječ je o, kako je rekao, prvom tunelu sa tri trake u Crnoj Gori.

"To će biti prvi tunel sa tri trake. Tunel je bio u lošem stanju, i konstantno je postojala opasnost od urušavanja. Biće urađen po svim standardima, a u zadnjoj fazi će biti i osvijetljen. Radovi će po planu biti završeni do početka turističke sezone, dakle do kraja maja predaćemo završen tunel", kazao je Parača za Radio Crne Gore, uz napomenu da se radovi izvode ispred planirane dinamike.

On je pojasnio i da se u tunelu izvode, kako je rekao, "dosta teški radovi", te da su očekivali pomoć učesnika u saobraćaju, u smislu poštovanja saobraćajne signalizacije na ulazu, odnosno izlazu iz tunela.

Parača kaže da je haos nastao prvog dana, nakon što je otvorena jedna traka naizmjenično.

"Zbog nepoštovanja signalizacije, otežanog izvođenja radova, bila je ugrožena bezbjednost radnika koji rade u tunelu. Tražili smo pojačanu asistenciju policije, koja je pomogla da prevaziđemo problem", rekao je Parača.

Pojasnio je da je teško izvoditi radove na rekonstrukciji puteva pod saobraćajem. Trenutno su na putu Cetinje-Budva aktivna četiri gradilišta. Dva su od Cetinja do Obzovice, jedno na dionici od Lapčića do Brajića, a jedno Košljun-Zavala, na izlazu iz Budve prema Cetinju.

"Na svim gradilištima idemo dobrom dinamikom. Najveći dio tih radova mogli bi završiti do početka sezona. Postoje dva gradilišta za koja nisam siguran da će biti završena, to su Lačići-Brajići, gdje moramo da radimo još jedan novi tunel od 200 metara sa tri trake, i da sanirmo stari tunel", rekao je Parača.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније