Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

30. 03. 2017. 19:54   >>  19:29 3

ROK ISTIČE SJUTRA

Oko 1.000 funkcionera nije prijavilo imovinu

Sjutra ističe rok za predaju imovinskih kartona državnih funkcionera i službenika. U Agenciji za sprječavanje korupcije kažu da je do sada dostavljeno preko tri hiljade izvještaja.U MANS-u nijesu zadovoljni tim brojem, kao ni visinom kazni, koje su propisane u slučaju nepoštovanja odredbi zakona o sprječavanju korupcije.

Oko hiljadu javnih funkcionera i državnih službenika, jos uvijek nije dostavilo imovinske kartone. Međutim, u Agenciji za sprječavanje korupcije, očekuju da će to do sjutra učiniti, kako ne bi snosili zakonom propisane sankcije.

U MANS-u ne očekuju da ce funkcioneri i službenici,koji su, kako tvrde, imovinu stekli kroz korupciju, uopšte dostaviti podatke o imovinskom stanju. Smatraju i da su kazne koje će zbog toga platiti, niske.

Prošle godine, Agencija je podnijela 272 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka.

Filip Inić, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније