Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

30. 03. 2017. 08:15 >> 08:13

PODGORICA-CETINJE

Kroz Mekavac za nekoliko dana

Radovi na sanaciji tunela Mekavac na magistralnom putu Cetinje-Podgorica teku planiranom dinamikom i već u narednih nekoliko dana očekuje se da jedna traka u tunelu bude otvorena za saobraćaj, saopšteno je iz Direkcije za saobraćaj.

Inženjer Dušan Kokić kazao je da je konstrukcija montirana i preostaje još da se postave lukovi za sekundarnu oplatu, što bi trebalo da traje dan-dva.

"Ne mogu reći precizno kada, ali jedna od tri trake koliko će ih biti u tunelu biće otvorena za saobraćaj vrlo brzo", kaže Kokić.

Radovi su počeli 9. februara, kada je srušen stari i počela izgradnja novog tunela Mekavac. Tada je najavljeno da će se kroz njega jednom trakom prolaziti od 1. aprila, a nešto kasnije najavljeno je da će taj posao završiti prije roka.

Kokić objašnjava da je u okviru prve faze srušen stari tunel, koji je bio u katastrofalno lošem stanju, i završen iskop materijala za proširenje tunela za još pet metara ulijevo gledajući iz pravca Podgorice. Nakon toga postavljeni su ankeri i urađeno torkentiranje stijenske mase, takozvana primarna podgrada. Kada se završe ti radovi koji će trajati šezdeset dana, kroz tunel će se moći saobraćati jednom trakom naizmjenično.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније