Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

28. 03. 2017. 13:33 >> 13:30
7

BOŠNJAK OCIJENILA

Vlada bezobzirno oduzima od majki

Vlada je odlučila da bezobzirno oduzme stečena prava majkama, kršeći osnovna ustavna načela, umjesto da unapređuje Zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti kako bi se našlo pravičnije rješenje, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Potpredsjednica PzP-a, Branka Bošnjak kazala je da je Vlada pokazala svoje pravo lice.

"Samo neznavene kukavice udaraju po najranjivijima", rekla je Bošnjak na konferenciji za medije na temu "Ko manipuliše majkama".

Prema njenim riječima, Ustavni sud, koji je nažalost podružnica Demokratske partije socijalista (DPS), a ne najveća sudska istanca, sebe je stavio "u poziciju smokvinog lista koji pokušava da sakrije golotinju ove nesposobne Vlade".

Kako je kazala Bošnjak, Ustavni sud ne uspijeva to da sakrije. "Sve maske su već odavno pale".

Ona je navela da joj je žao što, kako je rekla, mnogi građani, a među njima ni majke kao korisnice naknada, nijesu ozbiljno shvatili upozorenja PzP-a da će se naći u toj situaciji "ukoliko podrže DPS kao pljačkašku, intersnu kriminalnu grupaciju".

"Bez obzira na to što je DPS obećavao bolji standard, već je iole politički pismenima bilo potpuno jasno da je to prevara i predizborni trik, kao uostalom x puta do sada, i da će svakim danom sve više biti onih koje je ova Vlada dovela u poziciju egezistencijalnog opstanka", navela je Bošnjak.

Ovih dana se, prema njenim riječima, stidno nagovještava još jedan bezobzirni naum Vlade da ukine Opšti kolektivni ugovor.

Ona smatra da je cilj tog nauma Vlade potpuno ukidanje ionako već obesmišljenih prava radnika u Crnoj Gori i nastavak pljačkaškog neoliberalnog koncepta.

"Politika višedecenijskog pustošenje društvene imovine kroz sad već ogoljeni, pljačkaški neoliberalni koncept koji se i na globalnom nivou nalazi u fazi raspada, sa jedne strane, i potpuna nesposobnost ove Vlade sa druge strane, glavni su krivci za ukupno socijalno stanje u državi, a time i za majke koje su nedeljama protestovale na pločniku ispred Skupštine", saopštila je Bošnjak.

Kako je rekla, prava adresa za njihove proteste nije Skupština nego Vlada.

"Ali poslije ranijih protesta ispred Vlade, premijer i nadležni ministri su se zabarikadirali i kukavički, iza ograda i kordona policije, se ućutali i izignorisali mnoga pitanja upućena na njihovu adresu", navela je Bošnjak.

Ona je kazala da se njihov program "Da radi Crna Gora" pokazao superiornim, i podrazumijeva solidarnu pomoć ranjivim kategorijama i striktan prema bogatima, "a posebno neumoljiv prema onima koji su na nelegalan način obogatili".

"Majkama manipulišu ovi nesposobni iz Vlade, pokušavajući da naručenim odlukama preko zarobljenih institucija sistema prikriju svoju nesposobnost, neznanje i lopovluk", zaključila je Bošnjak.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније