Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

25. 03. 2017. 22:15 >> 21:49
1

JANOVIĆ U NIKŠIĆU

Ministarstvo da rješava probleme mladih

Mladima u Ministarstvu sporta treba da prepoznaju adresu za rješavanje svojih problema, kao i mjesto gdje će se zajedničkim naporima raditi na poboljšanju njihovih uslova, kazao je ministar sporta Nikola Janović na završnoj promociji programa za osnaživanje adolescenata i jačanje njihove participacije „Sebi želim“, koju je organizovao Pedagoški centar Crne Gore na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

On je objasnio da je u okviru Ministarstva sporta organizovana posebna organizaciona jedinica Direktorat za mlade, koji je obrazovan radi razvoja omladinske politike i unapređenja položaja mladih u društvu.

Janović je podijelio sa mladima iskustva vezana za dugogodišnju sportsku karijeru, ističući da čime se god bavili, veoma je važno imati cilj i od tog cilja nikada ne odustajati, jer je, prema njegovim riječima, pobjednik onaj koji nikad ne odustaje.

„Želja za pobjedom mora biti jača od straha od poraza“, poručio je ministar.

Govoreći o socio-emocionalnim vještima značajnim za uspjeh u životu, r Janović je istakao i da se „ne treba plašiti konkurencije, jer vi ste dobri onoliko koliko su dobri ljudi oko vas“.

Šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks je kazao da su za razvoj, uspjeh u školi, uspjeh u odnosima sa ljudima i uopšte uspjeh u životu, socio-emocionalne vještine su jednako važne kao "IQ".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније