Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

25. 03. 2017. 16:40 >> 16:14
5

MIKIĆ PORUČIO

URA zabrinuta zbog stanja U ŽPCG

URA je zabrinuta zbog katastrofalnog stanja u Željezničkom prevozu, neredovnog i nebezbjednog saobraćaja, serije događaja u posljednjih nekoliko mjeseci od kojih su neki imali tragične posljedice, ali i nedostatka ispravnih vozova kao i neispravne svjetlosne i druge signalizacije na pružnim prelazima, saopštio je član tog Građanskog pokreta Zoran Mikić.

"Željeznički prevoz je u kolapsu, vlast je odavno iskočila iz šina i svojom neodgovornom politikom državu izbacila iz kolosjeka. I dok se novcem svih građana iz sredstava Direkcije za željeznički saobraćaj plaćaju partijski skupovi DPS-ovih satelita, građani zbog neispravnih vozova kasne na posao, doživljavaju neprijatnosti i onemogućeni su da obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti", kazao je on.

Kako je istakao Mikić, otkazivanje vozova, neispravnost voznih sredstava i neadekvatno riješeni pružni prelazi potvrda su neodogovornog odnosa Željeznice prema korisnicima njihovih usluga i svim građanima Crne Gore.

"Postavljamo pitanje ministru saobraćaja i pomorstva, kao i menadžmentu Željezničkog prevoza Crne Gore šta još treba da se desi da bi počeli sa hitnim rješavanje mnagomilanih problema u Željeznici Crne Gore? I dok Crnogorska plovidba tone sve dublje, nacionalni avio prevoznik se sve više zadužuje, a Željeznica je u rasulu, Vlada i resorni ministri, u pojedinim opštinama, zloupotrebljavaju svoj položaj u predizborne svrhe i raznim bajkama obmanjuju građane Crne Gore", poručio je on.

Mikić je rekao da su duboka politička, institucionalna, socio-ekonomska i bezbjedonosna kriza pokazatelj je da su nam neophodne hitne reforme i veliki zaokret u socio-ekonomskoj politici koje DPS nije u stanju da sprovede.

"Da bi državu vratili na pravi kolosjek potrebno je u što kraćem roku dogovoriti termin vanrednih parlamentarnih izbora i stvoriti uslove da se oni po prvi put,održe u fer i slobodnoj atmosferi", naglasio je.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније