Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vukoman Kljajević, RCG/ rtcg.me

25. 03. 2017. 13:00 >> 16:59
5

ZA TRG U BIJELOM POLJU

Premijer položio kamen temeljac

Simboličnim postavljanjem mermerne ploče ispred spomenika“ Palim borcima“ u Bijelom Polju od strane predsjednika Vlade Duška Markovića i predsjednika Opštine Aleksandra Žurića danas je ozvaničen početak radova na rekonstrukciji gradskog trga između dva parka i prostora od Parka pjesnika do glavne gradske raskrsnice.

Rekonstrukcija podrazumijeva potpunu izmjenu instalacija i podloge te postavljanje mermernih ploča, zašta će biti utrošeno milion eura, kazao je tokom svečanosti predsjednik Bijelog Polja.

"Najveći dio sredstava obezbijeđen je kroz donaciju kompanije 'Adrijatik propertis iz Budve' poznate po ulagananjima u razne projekte u Crnoj Gori, a izvođač je bjelopoljska firma 'Unipred'. Sredstava za radove na potezu od hotela do pomenute raskrsnice obezbijediće Direkcija javnih radova Crne Gore, a za izvođača tih radova, već je raspisan tender", kazao je Žurić.

Gradski trg nakon rekonstrukcije, koja treba da bude završena do avgusta, obuhvataće 4.500 metara kvadratnih.

Izgradnja dva poslovna kompleksa u djelu trga koji se nalazi u zaleđu spomenika, koji, uzgrd rečeno, neće biti izmještan, kako su se čule glasine proteklih mjeseci, takođe je dio šireg projekta uređenja trga.

"Poslovni kompleksi predstavljaju drugu fazu projekta i oni će biti rezultat privatno-javnog partnerstva, sobzirom da se na tom djelu nalazi više privatnih parcela i objekata", istakao je predsjednik Bijelog Polja.

Predsjednik Vlade je potom sa predsjednikom Opštine i saradnicima postavio kamen temeljac za izgradnju mosta u Ravnoj Rijeci koji će povezati to naselje i planinu Bjelasicu sa magistralnim putem prema Podgorici.

Za danas je planirana posjeta planini Bjelasici kako bi se predsjednik Vlade, na licu mjesta, upoznao sa dinamikom radova na putu prema planini i drugim objektima u izgradnji.

"Radimo na razvoju Sjevera" 

Premijer je položio i kamen temeljac za most Ravna rijeka - Jasikovac, koji će biti dio trase ka budućem skijalištu na Cmiljači, na bjelopoljskoj strani Bjelasice.

Projekat koji uključuje skijalište na Cmiljači vrijedan je više od 23 miliona eura.

"Tokom boravka u bejopoljskom kraju premijer je obišao i nekoliko vrijednih domaćina u Bistrici i Dobrakovu. Jedan od njih je Mirsad Miško Idrizović koji ima punosistemski ribnjak kapaciteta 100-120 tona ribe godišnje i mresilište kapaciteta do dva miliona komada riblje mlađi. Premijer je tom prilikom rekao da je Vlada posvećena razvoju Sjevernog regiona i da svakodnevno radi na razvoju sjevera, uklanjanju prepreka i barijera za snažniji razvoj biznisa i otvaranje novih radnih mjesta kako bi mladi imali gdje da rade i da iz Sjevernog regiona mladi ne odlaze veĆ da u njemu ostaju i u njega dolaze", istakli su iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније