Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 03. 2017. 09:05 >> 08:58

NAREDNE SEDMICE

"Zaigrana pedala" u četiri grada

U susret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu, koji se obilježava 2. aprila, u Crnoj Gori će, tokom naredne sedmice, biti organizovana akcija "Zaigrana pedala".


Zaigrana pedala je projekat Udruge Oblačić iz Hrvatske, kojoj će podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružiti Fondacija "Ognjen Rakočević", Triatlon savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, Udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID I Multisport akademija Mayer.

Akcija, kako je saopšteno, ima za cilj podizanje svjesti o poremećajima iz autističnog spektra i pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam.

"Da bi skrenula pažnju na važnost terapije igrom kod djece s poremećajima iz autističnog spektra, udruga Oblačić će ove godine u osam gradova Hrvatske i Crne Gore održati edukativna predavanja o pristupu djeci kroz igru i o terapeutskoj igri u radu i komunikaciji s djetetom. Ovaj događaj će biti organizovan u Crnoj Gori zahvaljujući Maji Bonačić, koja vodu Udrugu Oblačić, inače magistar psihologije i vrhunska sportistkinja prve kategorije, aktuelna državna prvakinja u dugom triatlonu, koja sva predavanja održava na volonterskoj osnovi i cjelokupan dolazak i angažman realizuje na taj način", saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

Akciju su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, Hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice, KIC “Budo Tomović”, a svi oni će obezbijediti svoje usluge i servise za dolazak Maje Bonačić, njen smještaj i održavanje predavanja.

Bonačić će doći u Crnu Goru biciklom iz Hrvatske, a zatim u toku pet dana održati dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Herceg Novom, Budvi, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multispor akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju “Ognjen Rakočević”.

Naime, u Podgorici će na više lokacija, u petak 31. marta, u različitim terminima biti održane triatlon aktivnosti (vožnja bicikla, plivanje, trčanje), ali i prikupljana sredstva za Fondaciju i organizovano savjetovanje roditelja sa psiholozima o autizmu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније