Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Filip Rakonjac

23. 03. 2017. 18:39 >> 18:59
18

ŽENE ISPRED SKUPŠTINE

Odluka suda da bude "po pravdi i zakonima"

Koordinatorka protesta žena sa troje i više djece koje po tom osnovu primaju naknadu, Željka Savković, pozvala je večeras, kako je kazala, sve građane Crne Gore da sjutra dođu da ih podrže i da zajedno sačekaju odluku Ustavnog suda za koju se, kako su kazale, nadaju da će biti po pravdi i zakonima Crne Gore. Okupljanje su zakazale za 12 sati.

Savković se nada "da će konačno svijest majki koje nijesu dolazile proraditi i da će shvatiti da nijesu dolazile zbog političke pripadnosti već zbog budžeta kojim teško prehranjuju porodice".

Sjutra će, kako je najavila, uputiti pisma ambasadama kako bi pružile podršku majkama.

"Ministar Simović bi da nas vrati na tržište rada, sad kad su sve fabrike otišle. Trebao bi i Vladu da stavi pod stečaj da joj malo energije. Sa njima ne možemo raditi jer je to mafijaški način rada", poruka je Biljane Ćinćur.

Sanija Musović je pozvala, kako je kazala, majke iz Bijelog Polja da se okupe i dođu u Podgoricu.

Željka Savković je saopštila da su jutros pred Skupštinu došli Nikola Camaj i Agron Berišaj iz Tuzi i rekli da za ovakvu Crnu Goru nijesu glasali kada su glasali za nezavisnu državu i da dosta njihovih mještana ne podržava "ovo što se dešava u Crnoj Gori".

Rosanda Peković je poručila da "naši pretpostavljeni iz Vlade ne bi ni do podne izdržali štrajk glađu" ali da moraju "da cijene što u Crnoj Gori žive ovako hrabri ljudi".

Ona je kazala da žene očekuju da će Ustavni sud sjutra donijeti odluku jer, kako je kazala, ove majke, iako snažne i hrabre, "život im je u pitanju".

"To moraju da znaju. Od njih ćemo tražiti odgovornost ako se bilo šta desi bilo kojoj", kazala je Peković.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније