Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

22. 03. 2017. 17:31 >> 17:07

VJEŽBA KRIZNOG KOMUNICIRANJA

Simulirali sajber napade

Tim za pripremu Predloga plana kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore održao je danas u Ministarstvu odbrane vježbu simulacije kriznog komuniciranja uz podršku eksperata iz Ujedinjenog Kraljevstva.

"U vježbi su učestvovali državni sekretar u Ministaratvu odbrane Slobodan Filipović i predstavnici Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva javne uprave, Ministarstva zdravlja, Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja", saopšteno je z Vlade.

Cilj vježbe je preduzimanje koordiniranih aktivnosti organa državne uprave za pravovremeno i cjelovito informisanje javnosti i sprječavanje širenja dezinformacija u slučaju kriznog događaja.

"U danas simuliranoj situaciji – nizu cyber napada na informatičku infrastrukturu uključujući i takvo ugrožavanje informacionih sistema pojedinih privrednih subjekata koji bi mogli predstavljati opasnost po živote i imovinu većeg broja građana – Tim za krizno komuniciranje uvježbavan je za reagovanje u ovakvim kriznim događajima kao i u praktičnoj pripremi za izradu Predloga plana kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore", pojašnjavaju iz Vlade.

Podsjeća se da je Vlada Crne Gore, na 15. sjednici održanoj 2. marta, obrazovala Tim za pripremu Predloga plana kriznog komuniciranja u cilju preduzimanja koordiniranih aktivnosti organa državne uprave za pravovremeno i cjelovito informisanje javnosti i sprječavanje širenja dezinformacija u slučaju kriznog događaja.

Vježba je pripremljena i realizovana uz pomoć Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori i ambasadora Iana Vitinga (Witting) koji su za ove potrebe angažovali tim kompanije Oakas na čelu sa penzionisanim brigadirom Ričardom Haldenbijem.

U stručnom timu Oakasa su i ekspret za međunarodnu bezbjednost Tomas Oven, kao i stručnjaci iz oblasti strateških komunikacija i medija penzionisani potpukovnik Mark Venham i bivši savjetnik za medije u Vladi UK Džimi Lič.

U vježbi kriznog komuniciranja učestvovali su novinari TVCG, Radija CG, Radija Antena M, ND Vijesti i Dnevnih novina.

Nastavak uspješne saradnje CG i VB

Povodom realizacije vježbe kriznog komuniciranja na interresornom Vladinom nivou koja se održava u Ministarstvu odbrane, državni sekretar Slobodan Filipović primio je danas ambasadora Velike Britanije Iana Vitinga.

"Državni sekretar Filipović se zahvalio ambasadoru Vitingu na kontinuiranoj podršci koju Velika Britanija pruža Crnoj Gori. On je izrazio uvjerenje da će današnja vježba kriznog komuniciranja na interresornom Vladinom nivou umnogome doprijeniti povećanju sposobnosti Vlade i njenih institucija da pravovremeno i efikasno reaguju u određenim kriznim situacijama kroz adekvatno informisanje javnosti. Istovremeno, istakao je spremnost Ministarstva odbrane Crne Gore da nastavi veoma uspješnu saradnju sa Ministarstvom odbrane Velike Britanije", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Viting je istakao da Velika Britanije ostaje posvećena podršci crnogorskom putu u NATO, naglašavajući da je od suštinske važnosti za modernu demokratsku zemlju da pruži javnosti pravovremenu i tačnu poruku, posebno u kriznoj situaciji.

"Sastanku su prisustvovali vojni ataše Velike Britanije u Crnoj Gori pukovnik Simon Ficgibon i načelnik Službe za odnose sa javnošću i protokol Mo pukovnik dr Mehmedin Tahirović", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније