Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 03. 2017. 19:35 >> 20:08

UPRAVNI SUD

Kadić protivzakonito ostao bez funkcije

Upravni sud Crne Gore odbacio je tužbu bivše predsjednice Opštine Herceg Novi Nataše Aćimović protiv rješenja Komisije za žalbe Opštine Herceg Novi od 22. aprila prošle godine i usvojio žalbu Mladena Kadića.

Kako prenosi radio Jadran, sud je poništio rješenje predsjednice Opštine Nataše Aćimović, od 17. marta 2016. godine, kojim je Mladenu Kadiću, prestao mandat sekretara za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine.

U presudi Upravnog suda navodi se da prvostepeni organ nije legitiman za pokretanje upravnog spora protiv rješenja drugostepenog organa.

Upravni sud prethodno je prihvatio dvije tužbe Građanskog saveza kojima Nataša Aćimović nije više predsjednica Opštine. Ona je 17. marta donijela nekoliko rješenja o imenovanju vd sekretara pojedinih Sekretarijata, ali i rješenje o razrješenju Mladena Kadića.

Aćimović je tada obrazložila da se nova Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave Opštine Herceg Novi primjenjuje od 1. marta 2016. godine.

Na njeno martovsko rješenje, Sekretarijat je uložio žalbu Ustavnom sudu smatrajući odluku nezakonitom, a Kadić Upravnom sudu i Komisiji za žalbe Opštine Herceg Novi, koja je njegovu žalbu ocijenila opravdanom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније