Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 03. 2017. 18:54 >> 18:31
11

NASTAVIĆE I NAREDNIH DANA

B.Polje: Majke blokirale saobraćaj

U znak podrške korisnicama nadoknada za majke troje i više djece koje protestuju ispred crnogorskog Parlamenta, stotinak majki i članovi njihovih porodica iz Bijelog Polja danas je, na pola sata, blokiralo najprometniju raskrsnicu u centru grada.

Među razlozima koje su navele za današnje okupljanje najčešće su pominjale nedostatak finasijisih sredstava za odlazak u Podgoricu, te obaveze prema porodici koje su ih proteklih dana sprječavale da se pridruže majkama ispred državnog Parlamenta. Majke u Bijelom Polju su dale punu podršu protestu u Podgorici i zahtjevima koji su tamo iznešeni.

Gordana Rakočević očekuje da će se današnji protest u Bijelom Polju nastaviti i narednih dana i tako dati doprinos ostvarenju oduzetog prava majkama za troje i više djece.

"To što u zakonu ima djelom i diskriminacije , pogotovu prema majkama sa dvoje djece i majkama koje se bave domačinstvom na selu, majke ponajmanje snose odgovornost, te ne treba zbog toga sada da ispaštaju", kazala je ona.

Novka Jaćimović je pozvala sve majke da se na sličan način bore za svoja prava te da narednih dana treba da iskažu solidarnost i odlučnost.

Ona je podsjetila na, kako je kazala, dvadesetodnevnu borbu majki u Podgorici i poručile ima da nijesu same.

Tokom blokade raskrsnice, policija je usmjeravala saobraćaj  prema sporednim ulicama. Majke iz Bijelog Polja najavile su da će i narednih dana svakodnevno na istom mjestu blokirati saobraćajnicu što očekuju i od majki u drugim gradovima Crne Gore.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније