Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

20. 03. 2017. 16:48   >>  16:24

JANOVIĆ - TATAŽINJSKA

I u sportu prostor za saradnju CG i Poljske

Ambasadorka Poljske Irena Tatažinjska istakla je spremnost svoje zemlje da sa Crnom Gorom, kroz aktivnosti Ministarstva sporta, jača međusobne odnose i saradnju. Sa Tatažinjskom je, o mogućnostima saradnje, danas razgovarao ministar sporta Nikola Janović.

Janović je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom odnosa između Crne Gore i Poljske, uz očekivanje da će oni u narednom periodu nastaviti da se razvijaju na svim nivoima i u svim oblastima.

"Informišući ambasadorku Tatažinjsku o planovima funkcionisanja novoformiranog Ministarstva sporta, ministar je kao bitan segment svojih aktivnosti naveo obilazak gradova i škola, sa ciljem afirmacije školskog sporta. Prema njegovim riječima, jedan od prioriteta je i unapređenje vrhunskog sporta. Takođe, istakao je da je u Ministarstvu formiran sektor mladih, koji će posebno voditi računa o potrebama omladine, razvoju omladinske politike, poboljšanju položaja mladih u društvu", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Poljske čestitala je Janoviću stupanje na dužnost. 

"Imajući u vidu da međudržavni odnosi naše dvije zemlje bilježe konstantan napredak, Ambasadorka je istakla da će Poljska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu evropskih i evroatlantskih integracija", navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.  

Ona je pozdravila ciljeve i aktivnosti novoformiranog Ministarstva.

"Posebno istakavši značaj i važnost uključivanja djece u sport i unaprjeđenje školskog sporta i istakla spremnost da se zajedničkim naporima i u ovom resoru definišu modaliteti daljeg jačanja međusobnih odnosa", navodi se u saopštenju i dodaje da su se Janović i Tatažinjska saglasili da u oblasti sporta postoji veliki prostor za saradnju i jačanje prijateljskih veza između dvije zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније