Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

17. 03. 2017. 15:37 >> 15:16

NUHODŽIĆ - OREPIĆ

Partneri u borbi protiv organizovanog kriminala

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić je na sastanku sa hrvatskim kolegom, Vlahom Orepićem, posebno pohvalio zajedničke akcije u oblasti otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić se susreo sa ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Vlahom Orepićem, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.   

Nuhodžić je razgovarajući o kvalitetnoj policijskoj saradnji partnerskih službi, posebno pohvalio zajedničke akcije u oblasti otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Ukazao je i na važnost aktivnosti koje se sprovode na jačanju kapaciteta za usklađivanje sa zahtjevima Šengena, imajući u vidu da nadzor i zaštita državne granice predstavljaju ključni izazov u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

"Ponovio je odlučnost Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore da nastavi doprinositi bezbjednijem i sigurnijem ambijentu na Zapadnom Balkanu", piše u saopštenju.

Orepić je saopštio da je Crna Gora ostvarila izuzetan napredak na planu sprovođenja sveobuhvatnih reformi i jačanja vladavine prava.

"U tom smislu, potvrdio je spremnost njegove zemlje da nastavi sa punom podrškom Crnoj Gori u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih prioriteta – članstva u EU i NATO. Naglasio je da je saradnja kriminalističkih i graničnih policija ključan preduslov za osiguranje zajedničkog evropskog prostora slobode, pravde i bezbjednosti", dodaju u saopštenju.

Iz MUP-a navode da su sagovornici posebno istakli značaj projekta razmjene policijskih službenika Crne Gore i Hrvatske za vrijeme ljetnje turističke sezone.

"Ocijenjeno je da postoji prostor za dalje intenziviranje policijske saradnje, u cilju iznalaženja zajedničkih odgovora na globalne bezbjednosne prijetnje, poput migracija, organizovanog kriminala i terorizma. Ističući snažnu posvećenost očuvanju dobrosusjedskih odnosa, izraženo je obostrano očekivanje da će se dosadašnja saradnja dvije prijateljske države nastaviti i u narednom periodu", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније