Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina;Objavio: B.V. ]

16. 03. 2017. 13:52 >> 13:41
27

BRAJOVIĆ POZIVA

Majke što prije da prekinu protest

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović sugerisao je korisnicama naknada za majke sa troje i više djece, koje već 15 dana protestuju ispred te institucije, da prekinu sa protestom i da rješenje traže "tamo gdje treba da se razgovara".

Brajović je novinarima u parlamentu, upitan da prokomentariše protest majki koje su od utorka počele štrajk glađu, kazao da mu je “žao što se to dešava ispred ovog visokog doma”.

“Ali moram da kažem da nemam razumijevanja za određene političke aktere koji podstrekuju njihovo nezadovoljstvo”, rekao je Brajović nakon sastanka sa predsjednikom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Pedrom Agramuntom.

Brajović je kazao da Vlada i Skupština moraju da se suoče sa posljedicama jednog, kako je naveo, nekorektnog glasanja opozicije i dijela ranije vladajuće strukture, kad su usvojena ta rješenja.

“Smatram da država mora da brine o majkama sa troje i više djece, ali i o onima sa jednim i dva djeteta, o ženama koje nijesu mogle da ostvare materinstvo i o majkama sa petoro i šestoro djece koje nijesu bile na Birou rada i nijesu nikada zasnovale radni odnos”, naveo je Brajović.

Država, kako je kazao, treba da se brine o svima jednako, i o penzionerima, i da za sve obezbijedi neka socijalna davanja.

“Ne bih želio da posljedice ovakvog protesta budu da se jedan broj majki ozbiljnije razboli, i zato bih sugerisao da se što prije prekine sa ovim protestom, a da se o rješenjima razgovara na mjestima na kojima treba razgovarati o tome”, rekao je Brajović.

Agramunt je kazao da je vidio protest ispred parlamenta, i to, kako je rekao, nije ništa novo.

“To je nešto što se dešava u demokratijama, i to je vaša interna stvar i neću je komentarisati”, dodao je on.

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece ispred Skupštine protestuju 15 dana zbog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kojima im se ta primanja smanjuju, a od utorka su počele štrajk glađu.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније