Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2017. 08:09   >>  08:15 3

MUP

Smijenjeni Delić, Vukčević i Asanović

Načelnik službe za opšte i pomoćne poslove, Vladan Delić, smijenjen je sa te funkcije, jer je njegovo radno mjesto sistematizacijom ukinuto, saznaje Pobjeda.

 

Kako je nezvanično rečeno tom listu, “u dijelu racionalizacije administracije utvrđeno je kao nepotrebno mjesto načelnika službe za opšte i pomoćne poslove”.

Osim Delića, smijenjen je i pomoćnik ministra za pravne i bezbjednosne zaštitne poslove Miloš Vukčević, a na njegovo mjesto postavljen je profesor Danilo Ćupić sa UDG fakulteta.

Mjesto pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za finansije Zorana Asanovića ubuduće će pokrivati bivša šefica finansijske službe Radmila Jakšić.

Protiv Delića Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću vodi izviđaj zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i falsifikovao službenu ispravu. Delić se pod lupom istražitelja našao još 2015. godine, dok je bio inspektor kriminalističke policije zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, ali do danas u tom slučaju nije donijeta odluka.

Delić je u žižu javnosti ponovo dospio početkom septembra 2016. godine kada je kriminalistička policija po nalogu sudije za istragu Osnovnog suda, a na inicijativu Osnovnog tužilaštva u Podgorici pretresla njegove službene prostorije zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj i falsifikovao isprave. On je tada bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića. Delić je, kako se sumnja, zloupotrijebio položaj prilikom određivanja dnevnica službenika MUP-a, goriva, raspodjele automobila, njihovog servisa.

Delić je prije imenovanja za pomoćnika Danilovića bio pomoćnik i njegovom prethodniku Rašku Konjeviću, a prije toga obavljao je poslove inspektora kriminalističke policije u Nikšiću.

U depeši iz NCB Interpola Rim navodi se da je Delić bio uhapšen 24. januara 1990. godine i to zbog oružane pljačke u Veroni. Prema tim podacima, Delić je od okružnog suda u Veroni bio osuđen za oružanu pljačku, a nakon što je izdržao zatvorsku kaznu u tom gradu, protjeran je iz Italije sa mjerom zabrane ulaska od pet godina.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније