Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

27. 02. 2017. 20:36   >>  20:12

UNIVERZITET CG

Evo ko neće plaćati školarinu

Upravni odbor (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) oslobodio je od plaćanja školarine za 2016/2017. godinu studente koji su korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, kao i pojedine saradnike u nastavi shodno Zakonu o visokom obrazovanju, saopšteno je iz UCG.

Na današnjoj sjednici UO usvojene su izmjene Finansijskog i Plana javnih nabavki UCG za 2017. godinu. 

UO se, kako je saopšteno, upoznao i sa konačnim izvještajem za reviziju uspostavljenog sistema kontrola u procesima formiranja evidencionih kartona studenata osnovnih studija na Muzičkoj akademiji i zadužio dekana da pristupi otklanjanju nepravilnosti.

"Kako nijesu izabrani predstavnici studenata u Vijeću Prirodno-matematičkog fakulteta i samim tim nije konstituisano Vijeće ove univerzitetske jedinice, UO je konstatovao da se nijesu stekli uslovi za raspisivanje konkursa za dekana“, kazao je nakon sjednice predsjednik UO, Duško Bjelica. 

On je objasnio da će UO raspisati konkurs za izbor dekana nakon što Senat ustanovi da je procedura konstituisanja Vijeća Prirodno-matematičkog fakulteta završena shodno zakonu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније