Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

27. 02. 2017. 20:02   >>  19:39

MINISTARSTVO - CGO

Veća saradnja u oblasti obrazovanja

Ministarstvo prosvjete otvoreno je za sve konstruktivne sugestije nevladinog sektora u oblasti obrazovanja i taj resor će sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO) unaprjeđivati saradnju kroz zajedničke aktivnosti, zaključeno je u razgovoru ministra, Damira Šehovića sa izvršnom direktoricom CGO, Daliborkom Uljarević.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku su otvorene teme koje se tiču visokog obrazovanja, sa naglaskom na izmjene Zakona o visokom obrazovanju koje su u toku. 

Šehović je, kako se navodi, predstavio planove u vezi sa izmjenom modela studija na 3+2+3, finansiranjem Univerziteta Crne Gore po takozvanom ugovornom modelu, kao i stavljanjem akcenta na izučavanje stranih jezika i praktičnu nastavu. 

“Bilo je riječi o načinu tretiranja plagijarizma, kada je saopšteno i da je u planu izrada posebnog zakona o plagijarizmu, kao i da je saradnja sa CGO na ovu temu značajna”, kaže se u saopštenju.

Uljarević je istakla da je posebno važna transparentnost procedura u vezi sa akreditacijom fakulteta, kao i revizija rada visokoškolskih ustanova, u cilju njihovog kvalitetnog poslovanja koje mora biti otvoreno za javnost.

Saopšteno je da se Šehović saglasio da je princip transparentnosti apsolutni imperativ funkcionisanja u visokom obrazovanju i obrazovnom sistemu uopšte. 

On je istakao da će se, u saradnji sa zainteresovanim stranama, raditi na rješenju koje će podržati puno sprovođenje tog principa u praksi.

“Predložen je i niz zajedničkih aktivnosti na polju edukacije, koje bi za cilj imale kontinuirani napredak u obrazovanju, kreiran na osnovama zajedničkih napora svih društvenih činilaca, uključujući civilni sector”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sastanak zaključen izražavanjem uvjerenja u buduću plodonosnu i konstruktivnu saradnju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније