Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

27. 02. 2017. 22:25   >>  22:00

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Ispitaće izbor predsjednika Komore

Ministarstvo zdravlja uputilo je dopis Ljekarskoj komori Crne Gore sa zahtjevom da dostave dokaz o postupku izbora predsjednika Komore, saznaje agencija MINA.

Ministarstvo traži, kako se precizira, da im Ljekarska komora dostavi Odluku o izboru Izvršnog odbora i dokaz da je Izvršni odbor predložio Skupštini izbor predsjednika Komore.

Statutom Ljekarske komore propisano je da Skupština Komore bira i razrješava predsjednika i zamjenika predsjednika Komore i da Skupština bira i razrješava članove Izvršnog odbora Komore.

Propisano je da Izvršni odbor predlaže Skupštini izbor i razrješenje predsjednika Komore i njegovorg zamjenika, a da su predsjednik i zamjenik predsjednika Komore istovremeno predsjednik i zamjenik Izvršnog odbora. 

Za novog predsjednika Ljekarske komore Crne Gore izabran je krajem januara Aleksandar Mugoša.

Raniji predsjednik Komore Đoko Joćić ocijenio je da je Mugoša protivzakonito izabran za tu funkciju, jer je biran iz redova delegata Skupštine, a ne članova Izvršnog odbora komore, kako predviđaju propisi.

Mugoša je odgovorio da je na tu funkciju izabran u potpunosti u skladu sa odredbama važećeg Statuta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније