Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aleksandra Sjekloća Blagojević, TVCG

24. 02. 2017. 20:24 >> 20:00
3

GUŽVE NEPOTREBNE

Dovoljno vremena da majke predaju žalbe

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja poručuju majkama korisnicama nadoknade sa troje i više djece da ne prave gužve u Centrima za socijalni rad jer imaju dovoljno vremena da predaju žalbe na rješenja o smanjenju nadoknada. Žalbe koje će preko Centara biti proslijeđene nadležnom ministarstvu biće razmatrane 30 dana od dana prispjeća.

Ispred podgoričkog Centra za socijalni rad stotinjak majki korisnica nadoknade za troje i više djece čekale se red da predaju žalbu na rješenje o smanjenju primanja.

Milka Vučković, majka petoro djece, očajna je, kaže, jer je napustila posao i odlučila se za naknadu .

"Imam kredit. Ko će sad da me zaposli, kad je moje mjesto popunjeno. Što nam nijesu rekli da ne napuštamo posao, da nije siguran zakon", pita se ona.

U Ministarstvu rada i socijalnog staranja poručuju majkama da nema potrebe da prave gužve jer imaju dovoljno vremena da predaju žalbe.

"Rok za podnošenje žalbi je 15 dana od prijema rješenja, a Ministarstvo ima rok od 30 dana da odgovori majkama na tu žalbu", saopštila je portparolka Ministarstva rada i socijalnog staranja Lela Vuković.

Majke koje žele da predaju žalbe mogu to učiniti svakim radnim danom u Centru za socijalni rad od 8 do 16 sati.

"Majke žalbe mogu da izjave i putem pošte na adresu Centra za socijalni rad, tako da svakako nema potrebe da se prave velike gužve, a Centri za socijalni rad će, ako bude trebalo, raditi i prekovremeno, kao što i već sad rade", ističe Vuković.

Centar za socijalni rad u Podgorici za rad sa strankama biće otvoren i sjutra od 8 do 14 sati.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније