Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

24. 02. 2017. 16:43 >> 16:25
1

U NIKŠIĆU

DPS-u i SD-u za kampanju 4.149 eura

Svi obveznici ispunili su obaveze u vezi procesa za izbor odbornika u Skupštini Nikšića, ocijenio je Savjet Agencije za sprječavnje korupcije (ASK).

Pet političkih subjekata obavijestilo Agenciju o otvaranju posebnih žiro računa za izbornu kampanju i o određivanju odgovornih lica za namjensko trošenje sredstava.

"Dva politička subjekta podnijela su izborne liste – Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate Crne Gore, dok su ostali naknadno informisali Agenciju da neće učestvovati u izbornoj kampanji. Petnaestodnevni izvještaji o prilozima u toku izborne kampanje redovno se dostavljaju i objavljuju na internet stranici Agencije“, kaže se u saopštenju.

Opština je u skladu sa Zakonom, uplatila 20 odsto od opredijeljenih sredstava za izbornu kampanju za dva politička subjekta, u iznosu od po 4.149 eura. 

"Preostali dio sredstava će biti raspodijeljen srazmjerno broju osvojenih mandata“, navode iz Agencije.

Najavljeno je da će biti izvršena kontrola finansiranja, odnosno prikupljenih i utrošenih sredstava političkih subjekata koji učestvuju u izbornom procesu.

"Kako su 23. februara godine, raspisani izbori za odbornike u SO Herceg Novi, Savjet je odlučio da nastavi sa dobrom praksom izvještavanja o sprovedenim aktivnostima kontrole i nadzora u izbornoj kampanji“, kaže se u saopštenju Savjeta ASK.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније