Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

24. 02. 2017. 12:32 >> 12:07

PZP UPOZORAVA

Administracija ugrožava živote LGBT osoba

Državna administracija ne poštuje Strategiju za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, čime ugrožava živote građana koji su dio te zajednice, saopšteno je iz Kancelarije za ljudska prava Pokreta za promjene (PzP).

Kancelarija za ljudska prava Pokreta za Promjene najoštrije osuđuje odnos državne administracije prema LGBT osobama i ističe da se preuzete obaveze od strane državnih institucija prema LGBT zajednici moraju poštovati.

Oni su reagovali zbog informacije NVO LGBT Forum Progres, da se u proteklih godinu i po nije izdvajao novac za potrebe skloništa LGBT osoba koje je odbacila porodica. Oni posdjećaju da se Vlada na to obavezala usvajanjem Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori za period od 2013. do 2018. Godine.

“Izražavamo spremnost da, uz poštovanja postojećih kao i  donošenje i sprovođenje  novih zakonskih rješenja,  zajedno sa NVO LGBT Forum Progres, intenzivno radimo na podizanju svijesti građana i građanki naše države o potrebi poštovanja i prihvatanja različitosti”, navodi se u saopštenju.

Pokret za Promjene podržava borbu LGBT Foruma Progres za ostvarivanje socijalne zaštite i pravde za LGBT osoba u Crnoj Gori.

“Prema informacijama iz  NVO LGBT Forum Progres,  u proteklih godinu i po dana, novac se ne izdvaja za potrebe skloništa. Dakle, sadašnja državna administracija ne poštuje pomenutu Strategiju, čime egzistencionalno ugrožava živote građana i građanki koji su ujedno i  LGBT osobe”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније