Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

22. 02. 2017. 20:41   >>  20:21 6

MINISTAR PURIŠIĆ

Potvrdilo se da je dijalog najbolji put

Nakon razgovora tri člana Vlade sa predstavnicama žena, korisnica naknada po osnovu troje i više djece iz devet opština, ministar rada i socijalnog staranjaKemal Purišić kazao je da je dugi razgovor bio korektan i jako koristan.

Razgovor je, prema mišljenju članova Vlade, dorinio boljem međusobnom razumijevanju ukupne situacije po ovom pitanju i, kako kaže Purišić, bez sumnje potvrdio da je dijalog najbolji put za traženje održivih rješenja.

"Predstavnicama korisnica naknada smo pojasnili razloge zbog kojih je Vlada Parlamentu predložila umanjenje ovih naknada, kako bi se obezbijedila održivost javnih finansija i pored ostalog obezbijedila redovnost u isplati penzija, zarada i socijalnih davanja, uključujući naknade samim korisnicama. Složili smo se da ni mi ni one nijesmo doprinijeli nastajanju ovog problema, ali i konstatovali da je problem tu i da se mora rješavati. Zbog toga smo predložili da zajednički tražimo odgovarajuća rješenja", izjavio je ministar rada i socijalnog staranja.

Kako je kazao, konkretno je ponuđeno da jedan predstavnik odbora koji predstavlja korisnice naknada učestvuje u radnoj grupi koja je ovih dana započela rad na izmjeni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

"U Vladi smo prepoznali potrebu da se reformiše politika socijalnih davanja u pravcu pravednije socijalne politike a za neke korisnike i izdašnije politike socijalnih davanja", kaže Purišić i dodaje da je na sastanku potpignuta saglasnost da posebnu pažnju treba posvetiti rješavanju situacije u kojoj su se našle korisnice naknada koje su napustile radna mjesta.

"Vjerujemo da je današnji sastanak dokaz da se u dijalogu treba tražiti socijalno odgovorno i održivo rješenje za ovaj problem i vlada će u tom pravcu biti otvorena za saradnju sa predstavnicama korisnica naknada", zaključio je ministar Purišić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније