Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

17. 02. 2017. 19:19 >> 18:55

ŠEHOVIĆ - VUKČEVIĆ

Ministarstvo i CANU će čvršće sarađivati

Objedinjavanje kapaciteta u oblasti obrazovanja kroz intenzivniju saradnju Ministarstva prosvjete i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti od velikog je značaja za razvoj crnogorskog društva, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića i predsjednika CANU, akademika Dragana K. Vukčevića.

Šehović je ocijenio da je ovaj susret način da se pokaže novi pristup u komunikaciji između dvije institucije i kao rezultat sastanka najavio potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva prosvjete i CANU koji će predstavljati okvir za buduće zajedničko djelovanje.

Ministar je naglasio da se objedinjavanje kapaciteta dviju institucija može usmjeriti na bolje korišćenje fondova Evropske unije. On je, takođe, izrazio uvjerenje se kroz organizovanje okruglih stolova na temu legislative i ostalih društveno aktuelnih problema može dati veliki doprinos razvoju društva. Kao jedan od mogućih zajedničkih projekata Šehović je pomenuo i eventualno osnivanje fonda za talentovane studente i mlade istraživače. 

Vukčević je izrazio zadovoljstvo zbog posjete ministra prosvjete i rekao da su ovakvi susreti značajni jer pružaju mogućnost planiranja elita u oblastima obrazovanja i nauke. 

On je istakao da bi zajednički projekti izdanja i naučni skupovi bili "dobra prilika da se neka umna riječ o razvoju Crne Gore čuje, objedini i postane realnost“, i dodao da vjeruje u "neko buduće vrijeme koje će otvoriti nove prostore sa kojih ćemo i mi bolje vidjeti svijet i svijet bolje sagledati nas“. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније