Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 02. 2017. 20:28   >>  20:04

PROTIV ZGRUŠAVANJA KRVI

Lijek stiže nakon 10. februara

U Montefarmovim apotekama, od 10. do 15. februara, građani će ponovo moći da podignu lijek Acenokumarol, lijek protiv zgrušavanja krvi kojeg trenutno nema. Iz Montefarma je saopšteno da lijeka nema ni kod nas ni u regionu u šta su se i građani uvjerili. Poručuju da će u narednom periodu realizovati tendere za kompletnu naručenu količinu ljekova i medicinskih sredstava i da građani ne treba da brinu da će ponovo biti nestašice ljekova.

Acenokumarol se koristi u slučajevima kada postoji mogućnost zgrušavanja krvi što dovodi do tromboze. Da tog lijeka u ovom momentu nema, potvrđuju i u Montefarmu.

"Imamo podatak da se lijek 15 dana ne nalazi u Montefarmovim apotekama, ali kao što rekoh do proizvođača je", kazala je Vlatka Raičković iz Montefarma.

Građanima, ipak, poručuju da bi lijek uskoro trebalo da bude na rafovima.

"Od 10. do 15. februara, prema prema riječima proizvođača, dobićemo dovoljne količine lijeka Acenokumarol paralelu sintroma, kojeg trenutno nema ni kod nas , ni u regionu", saopštila je Raičković.

U Montefarmu poručuju da će u narednom periodu realizovati tendere za kompletnu naručenu količinu ljekova i medicinskih sredstava i da građani ne treba da brinu da će ponovo biti nestašice ljekova.

Nataša Mitrović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније