Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

25. 01. 2017. 18:40 >> 18:16

POLICIJA NJEMAČKE

Donirano vozilo Interpolu Podgorica

Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije, Enis Baković i rukovodilac NCB Interpol Podgorica, Dejan Đurović su se danas sastali s ambasadorom Njemačke Hans Ginterom Maternom i zamjenikom ambasadora Uveom Merketerom kako bi potpisali Protokol o donaciji između Ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke i Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Kako navode, MUP Njemačke je donirao Sektoru kriminalističke policije automobil marke "Opel Neriva" koji će koristiti NCB Interpol Podgorica.

"Vrijednost donacije je 12.589 eura, a donaciju je u ime MUP-a Njemačke rukovodiocu NCB Interpol Podgorica Đuroviću predao zamjenik ambasadora Merketer", piše u saopštenju Uprave policije.

Baković, koji je zahvalio Maternu na vrijednoj donaciji, kazao je kako kriminalistička policija Crne Gore ima izuzetnu saradnju sa policijom Njemačke, posebno u dijelu zajedničkih aktivnosti na polju potraživanja počinilaca krivičnih djela iz oblasti međunarodnog kriminaliteta, efikasne razmjene informacija na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela, te ekstradicije pomenutih lica.

Matern je izrazio veliko zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da se nada nastavku saradnje između ove dvije države u vidu realizovanja različitih aktivnosti iz nadležnosti policije, kao što je to do sad bio slučaj, a među kojima su, osim donacija, realizovane razne obuke i seminari za službenike kriminalističke policije.

Đurović je istakao posebno zadovoljstvo na ostvarenoj saradnji i dosadašnjim rezulatima sa Njemačkom, i iskazao posebno zadovoljstvo zbog izuzetne saradnje sa Kancelarijom oficira za vezu Njemačke sa sjedištem u Beogradu, a koja se odnosi kako na kvalitetnu razmjenu informacija tako i na realizovanje drugih zajedničkih aktivnosti koje se odnose na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje KD djela međunarodnog karaktera. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније