Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 01. 2017. 16:16 >> 15:53
2

DEMOKRATE SAOPŠTILE

Ministarstvo nastavlja izbjegavanje odgovornosti

Reagovanje Koordinacionog tima Ministarstva prosvjete nadležnog za praćenje implementacije Programa za stručno osposobljavanje jasno pokazuje kontinuitet u izbjegavanju odgovornosti za nedopustivo veliki broj zloupotreba i mahinacija u njegovoj primjeni, saopštila je Demokratska Crna Gora.

 

Iz te partije su se osvrnuli na slučaj korisnice Programa Ivane Bojović, koja je uprkos završenom Fakultetu političkih nauka na smjeru Socijalna politika i socijalni rad, počela da se stručno osposobljava prodajući opremu za mobilne telefone na štandu u holu tržnog centra.

"Zaprepašćuje reakcija Ministarstva na hrabri potez jedne mlade osobe, koja se odvažila da pred kamerama progovori o zloupotrebama koje su javna tajna u Crnoj Gori, umjesto da zajedno sa ostalim nadležnim organima hitno krene u kontrolu svih poslodavaca prijavljenih na Program i kazni one koji ga zloupotrebljavaju", saopštile su Demokrate.

Kako su kazali,  Ministarstvo je dužno objasni kako to da je visokoškolcima uopšte ponuđeno da izaberu poslodavca koji ne može da ih stručno osposobi.

"Koordinacioni tim, umjesto da kao dio izvršne vlasti podnese račun i odgovori na pitanje jednog od predstavnika građana u Skupštini u vezi sa sistemskim zloupotrebama, drznuo se da savjesno ukazivanje na problem sa čistim dokazima nazove neprimjerenom politizacijom", tvrde Demokrate.

Naglasili su da 20 odsto korisnika Programa ne mora da dolazi na posao, da svaki četvrti ne obavlja onaj za koji se školovao.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније