Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

19. 01. 2017. 19:25 >> 19:04
2

OD NJEMAČKE

Graničnoj policiji oprema vrijedna 12.000

Pomoćnik direktora Uprave policije Vesko Damjanović i zamjenik ambasadora Njemačke Uve Merketer potpisali su Protokol o donaciji, po kome će doniranu opremu, vrijednu skoro 12.000 eura, koristiti naša granična policija. Donacija je dobijena od njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Njemački MUP je donirao našoj graničnoj policiji 60 graničnih štambilja koji se koriste za otiskivanje u putnim ispravama prilikom prelaska državne granice, kao i 200 rezervnih jastučića za granične štambilje.

Vrijednost donacije je 11.834,40 eura a donaciju je u ime MUP-a Njemačke pomoćniku Damjanoviću predao Merketer.

Damjanović je zahvalio na vrijednoj donaciji i kazao da granična policija Crne Gore ima jako kvalitetnu saradnju sa policijom Njemačke, posebno u dijelu zajedničkih aktivnosti na polju suzbijanja ilegalnih migracija, podrške u uspostavljanju zajedničkih centara graničnih policija regiona, kao i na planu razmjene kvalitetnih informacija policija ove dvije države na otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju krivičnih djela posebno iz oblasti krijumčarenja ljudi, oružja i narkotika.

Merketer je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da je za ovu godinu planirano organizovanje obuka za službenike Sektora granične policije, kao i realizovanje donacija našoj policiji uz podršku Ambasade ove države.

Oprema je predata Sektoru granične policije.

"Donacija ove opreme je nastavak kvalitetne saradnje koju policija Crne Gore ima sa policijom SR Njemačke. Podsjećamo da je u prethodnom periodu MUP SR Njemačke u više navrata Upravi policije MUP-a Crne Gore donirao vrijednu opremu među kojom su i specijalizovana vozila i mobilni čitači dokumenata koje koriste granična policija, kao i da je organizovao obuke za policijske službenike ovog Sektora", navodi se na kraju saopštenja. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније