Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2017. 11:47 >> 11:25
2

BOGOJAVLJENJE

Miljan Merdović prvi do krsta u ledenom Limu

Miljan Merdović pobednik je današnjeg plivanja za Bogojavljenski krst u Bijelom Polju.

 

Ovo je Medoviću šesto  učešće u plivanju  za  Časni  krst.  Niske temperature i mraz koji je na pojedinim mjestima ledom okovao Lim su  presudili da za Časnim krstom pliva znatno manje ljudi nego ranijih godina. Ovog puta bilo ih je  devet  među kojma i jedna djevojka,  za razliku od prošlogodišnjeg  Bogojavljenja  kada je plivalo osamnaest  bjelopoljaca.

 

“Nijesmo htejli da prekidamo tradiciju i pored izuzetno niskih temperature koji  su posljednjih nedjelja prisutne u Bijelom Polju. Naprotiv, bilo je prijatno prlivati u ovakvom društvu i pred tolikom publikom. Smatram da su danas svi pobjednici, a da se časni krst morao naći u nečijim rukama ovog puta meni se posrećilo”, kazao je Merdović, najavivši  dolazak ii naredne godine.

 

Bogojavljenskom plivanju  prethodilo je puštanje golubova  koji simbolizuju mir i slogu, a Časni krst u vodu je porinuo poznati  kajakaš Mirko Stanić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne  Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније