Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Anadolija, Objavio: I. P. ]

18. 01. 2017. 11:09 >> 10:45
6

S AERODROMA PG

Više putnika prema Turskoj

Građani Crne Gore prošle godine putovali su u Tursku više nego prethodnih godina, dok je na podgoričkom aerodromu promet putnika prema Istanbulu povećan za 14 posto u odnosu na 2015. godinu.

 

Prema podacima Aerodroma Crne Gore, u prošloj godini opsluženo je 84.252 putnika u avio saobraćaju sa Turskom. 

"Od ukupnog broja, 42.952 su odlazeća putnika. Na aerodrom Ataturk putovalo je 42.014 putnika, na Sabina Gokčen international 856 putnika, dok su u Antaliju putovala 72 putnika", saopšteno je agenciji Anadolija iz Aerodroma Crne Gore, uz napomenu da se avio saobraćaj sa Turskom obavlja samo sa aerodroma u Podgorici. 

Uporedni podaci pokazuju da je u 2015. godini za Tursku iz Podgorice putovalo 37.677 putnika. 

"Ukupan promet putnika između Crne Gore i Turske u 2015. godini iznosio je 75.002 putnika. Shodno prikazanim podacima, vidi se da je ostvaren porast odlazećih putnika za 14 odsto, dok je u ukupnom broju ostvaren povećan promet putnika za 12 odsto“, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore. 

Turski nacionalni prevoznik Turkish airlines saobraća na relaciji Podgorica-Istanbul sedam dana u sedmici. Nastavak trenda porasta odlazaka Crnogoraca u Tursku, očekuje se i u 2017. godini. 

Iz jedne od najpoznatijih crnogorskih turističkih agencija kratko je za AA saopšteno da kada su u pitanju turistički aranžmani Crnogoraca za Tursku, u 2017. godini očekuju dosta aranžmana. 

"Posebno kada su u pitanju ljetovališta Antalija i Marmaris. U pitanju su svjetski poznate destinacije i možemo reći da kod Crnogoraca ima interesovanja za ove destinacije“, saopšteno je iz jedne agencije. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније