Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

23. 12. 2016. 08:35   >>  08:12

ZAVRŠAVAJU RADOVE

Bez zastoja kod Mioske od utorka

Od utorka, 27. decembra, saobraćaj na magistrali Podgorica-Kolašin, odnosno dionici kod Mioske, biće normalizovan, jer će do tog roka najvažniji radovi na saniranju klizišta biti završeni, a za takozvanu "finu ruku" preostaće tri dana do konačnog završetka planiranog za sam kraj godine.

 

Radilo se, inače, o pozamašnom i veoma komplikovanom poslu, a velike hladnoće karakteristične za taj kraj u ovo doba godine nijesu, naravno, išle na ruku izvođačima radova. Dnevno se od ukupno neophodnih 140 ankera, prečnika 38 milimetara, ugrađivalo tri do šest, a povremeno, pod optimalnim uslovima, čak i devet.

Prije postavljanja takozvanih ibo-ankera, trebalo je, kako piše Pobjeda, izbušiti stijene u dužini od oko 750 metara, da bi se na koncu postavila zaštitna mreža od čelične užadi. U drugoj fazi, planirana je izgradnja osam betonskih rebara i potporni zid dugačak 30 metara. Preliminarna cijena radova je oko 200.000 eura.

Cijeli projekat sanacije izradili su eksperti Instituta za građevinarstvo, a investitor je Direkcija za saobraćaj, čiji stručnjaci i nadziru kvalitet i dinamiku radova.

Obavljenim poslom zađovaljan je i ing. Miodrag Bakrač, koji posebno ističe stručnost i požrtvovnost putara, odnosno izvođača radova.

“Povoljnost je, svakako, što u prethodnom periodu nije bilo padavina, ali izuzetno niske temperature zahtijevale su poseban napor svih koji su bili na gradilištu. No, važnije od svega je da će radovi biti završeni u optimalnim rokovima, da je posao obavljen kvalitetno i da će se saobraćaj već za četiri-pet dana normalizovati”, zaključuje Bakrač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније