Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Julija Žugić, Radio CG

08. 12. 2016. 20:31   >>  20:08 1

DR NEBOJŠA KAVARIĆ

U Domovima zdravlja ima dovoljno vakcina

U podgoričkom, kao i u drugim crnogorskim domovima zdravlja ima dovoljno vakcina koje su predviđene obaveznim kalendarom imunizacije, saopštio je, gostujući na Radiju Crne Gore, direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Nebojša Kavarić. Nijesu tačni navodi nekih medija da ti ljekovi nedostaju, kazao je on.

Prema riječima Kavarića, u posljednjih šest mjeseci nije bilo nestašice vakcina. Povećava se broj zaštićene djece i vraća  povjerenje u vakcine, koje je bilo poljuljano nakon negativnih kampanja antivakcinalnih lobija koji optužuju vakcine da su toksične, te da izazivaju teška oboljenja, poput autizma.

"To su naučno neutemeljene tvrdnje. U Crnoj Gori vakcine su bezbjedne i istog kvaliteta kao u razvijenim državama", istakao je Kavarić, navodeći da se djeca ambasadora u Crnoj Gori vakcinišu u našim zdravstvenim ustanovam. 

Kavarić je poručio roditeljima da budu roditelji, i da u skladu sa tom božanskom ulogom, zaštite svoju djecu od zaraznih bolesti, jer samo vakcinisana djeca imaju šansu da budu zdrava.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније