Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

30. 11. 2016. 19:25 >> 19:05
14

REAGOVANJE

Vojvodić: Smijenjen sam nezakonito

Dužnosti generalnog direktora RTCG razriješen sam iz nezakonitih razloga, tvrdi Rade Vojvodić. On smatra da je Savjet Javnog servisa, "cijeneći navodne nezakonitosti u mom radu postupao van svojih nadležnosti predvidjenih članom 22 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televiziji Crne Gore". Vojvodić je najavio da će, u sudskom postupku, dokazati nezakonitost današnje odluke Savjeta RTCG. Reagovanje prenosimo integralno.

U postupku utvrdjivanja zakonskih razloga za razrješenje generalnog direktora (predvidjenih članom 52 Zakona o nacionalnom i javnom emiteru Radio i Televizije Crne Gore),Savjet je cijenio odluku o poništenju konkursa za imenovanje direktora TVCG,te paušalno utvrdio da sam  nanio štetu RTCG zbog poništenja konkursa,iako sam  postupao u skladu sa Zakonom,a što u konkretnom nije dovedeno u sumnju.Ono što je presudno bilo za utvrdjenje nezakonitosti u mom radu je šteta koja je nastupila za RTCG,a u čemu se ista sastoji nije dat konkretan odgovor od strane Savjeta.Uostalom šteta bi mogla da nastupi samo u slučaju da sam povrijedio zakon ,a u konkretnom nijesam,što je i nesporno.

Odredbom čl.49 st.2 tačka 12 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore predvidjeno je da je generalni direktor ovlašćen da imenuje i razrešava direktora Televizije Crne Gore,pa u smislu navedene odredbe,a u vezi sa ovlašćenjima predvidjenim navedenim članom zakona i da donosi odluke o raspisivanju konkursa, poništenju konkursa, odluke o imenovanju i razrešenju direktora i td.Dakle,sasvim bi zakonito bilo postupanje i u slučaju da sam donio odluku o poništenju konkursa,recimo u slučaju da po mojoj ocjeni kandidati nijesu ispunili kriterijume.Takodje, u konkretnom samo i isključivo sam radio u skladu sa svojim ovlašćenjima,a što  potvrdjuje činjenica da je predmetni konkurs poništen u cilju izbjegavanja eventualne štete koja bi uslijedila zbog nepreciznosti uslova predvidjenih konkursom. Opreza radi,ukazujem da  poništenje konkursa zakonski nije zabranjeno.

Imajući u vidu izloženo, dovedena je u pitanje zakonitost rada Savjeta ,jer istom ne smeta da van svoje nadležnosti   u neregularnim uslovima eventualne  procedure po konkursu  nametne mi svoj izbor  za  mjesto direktora Televizije Andrijanu Kadiju ,zanemarujući svoje nadležnosti i  onemogućavajući me  da zakonito dovršim proceduru po ponovljenom konkursu.

U konkretnom se radi o najstrašnijoj zloupotrebi prava ovlašćenja Savjeta ,koji ne samo da sebi daju za pravo da biraju kandidate za izbor direktora,već odlučuju i o proceduri i načinu sprovodjenja konkursa,bolje reći istu cijene bez pravnog utemelja.Na navedenu kvazi povredu se nadovezuje šteta (koja ,uzgred ne postoji) i podvodi se sve pod nezakonit rad generalnog direktora ničim dokazan,a kao dokaz svega navedenog je imenovanje vd Andrijane Kadije na mjesto generalnog direktora.

Umjesto da je Savjet cijenio kompletan doprinos koji sam dao na finansijskoj konsolidaciji RTCG,dobijanju pozitivnih mišljenja eksternog revizora na finansijske iskaze za 2013.,2014.,i 2015.,godinu,rješavanju dugogodišnje stambene problematike, i uvećanju imovine RTCG odnosno upisivanju u kataster nepokretnosti zemljišta i poslovnih prostorija na RTCG,strateškim projektom digitalizacije Radija i Televizije,multimedijalnom konceptu tri medija u Javnom servisu ,afirmaciji regionalne saradnje i posebno ugleda RTCG u (EBU) Evropskoj radio difuznoj uniji,Savjet iz svojih nenadležnosti izvodi zaključak za koji je nadležan,a to je  da razriješi generalnog direktora bez valljanih i zakonitih razloga.

Kod izloženog, a kako u konkretnom nisu bili ispunjeni zakonski razlozi za razrešenje predvidjeni čl.52 Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG,i kako nikakvu štetu nisam pričinio RTCG u svom poslovanju, već samo korist, jer sam radio zakonito, to obavještavam javnost da će upravo Savjet RTCG biti taj koji će pričiniti štetu ovom nacionalnom emiteru, kada u sudskom postupku budem dokazao nezakonitost ove odluke.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније