Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 11. 2016. 23:30 >> 23:09

DELTA SITI

Sajam "Smart Tech" 26. i 27. novembra

Četvrti sajam telekomunikacija, informatike i digitalne opreme "Smart Tech", biće održan u subotu i nedjelju, 26. i 27. novembra, od 10 do 22 sati, u centralnom atrijumu šoping centra Delta Siti u Podgorici.

"Tema ovogodišnjeg sajma su inovacije u oblasti komunikacionih i informacionih tehnologija, pa će posjetioci biti u mogućnosti da se upoznaju sa najnovijim modelima mobilnih telefona, tableta i lap top računara, uslugama koje omogućava razvoj modernih tehnologija, kao i da oprobaju najsavremenije uređaje za virtualnu stvarnost poput HTC Vive-a, VR Box-ova i odgledaju brojne 360 stepeni video snimke", saopštili su organizatori.

Četvrtu godinu za redom, učesnik sajma je Crnogorski Telekom, koji će ove godine predstaviti: Turbo DSL – novu tehnologiju, baziranu na bakarnoj infrastrukturi koja za korisnike donosi veliko povećanje brzine (do 20 Mbps), veću stabilnost internet servisa i omogućava do 5 puta veće brzine u download-u i čak do 10 puta veće brzine u upload-u, u odnosu na ADSL; kao i TV za sve - TV servis koji Telekom nudi u partnerstvu sa Radio difuznim centrom, zasnovan na DVB-T2 tehnologiji i koji omogućava pokrivenost 97% stanovništva, sa vrlo povoljnom cijenom za korisnike, jednostavnom instalacijom i zanimljivom ponudom kanala.

VG Group će na sajmu predstaviti najsavremenija informaciona rješenja za ugostiteljske i trgovačke objekte, fiskalnu opremu, detektore novčanica, bar kod skenere. U nedjelji trajanja sajma, počev od 25. novembra pa do 03. decembra, spremili su specijalne popuste. Kao i prethodne godine, posjetioci će, na izložbenom prostoru ComTrade-a, imati mogućnost da se upoznaju sa najnovijim modelima Tesla mobilnih telefona, kao i televizora i tableta.
Učešće na Smart Tech-u će uzeti i Orion Telekom Crna Gora, koji će na svom izložbenom prostoru predstaviti standardne usluge koje pružaju: neograničen internet protok, IP televiziju i fiksnu telefoniju. Zainteresovani posjetioci će na licu mjesta dobiti sve informacije o servisima i pokrivenosti, a svi novi korisnici koji potpišu ugovor će dobiti 2 mjeseca usluga gratis.

E kupi će na sajmu izložiti Vivax telefone, tablete, TV uređaje, klima uređaje, MS Industrial periferije (miševi, tastature, zvučnici...) i Asus laptopove. Poseban dio prezentacije će biti posvećen njihovoj web trgovini www.ekupi.me .

Po četvrti put, na sajmu će učestvovati D Photo Trade, koji će ove godine predstaviti sledeće uređaje: Konica Minolta bizhub C258 - multifunkcionalni kolor A3 uređaj; OKI PRO 9541dn - štampač A3, koji, pored uobičajene 4 stanice (cian/magenta/yellow/black), ima i petu - bijelu ili prozirnu, a na sajmu će biti izložen model sa prozirnom bojom; Epson SureLab D700 - foto štampač, koji je namijenjen da djelimično ili potpuno zamijeni postojeće mašine za izradu fotografija u fotografskim radnjama.

Posjetiocima sajma ove godine predstaviće se firma Smart Tech, koja će predstaviti dva proizvoda: Smart Solution - Enterpise Resource Planing, koji predstavlja sistem za korporativno poslovanje za mala i srednja preduzeća i Smart Management System - napredni sistem za digitalizaciju arhive, dokument, workflow i case management.

U savremenom poslovnom okruženju velika pažnja se pridaje bezbijednosti i sigurnosti kompletnog poslovanja. U skladu sa tim, kompanija S&T Crna Gora će na sajmu prezentovati uslugu Smart Logon, koja omogućava pouzdanu autentifikaciju zaposlenih kod prijave na računare u kompaniji i kontrolu ulaska u prostorije.

Organizatori su istakli da će na povećanje interakcije uticati mogućnost oprobavanja najsavremenijih tehnologija, koje spadaju u projekte Inovaciono Preduzetničkog Centra Tehnopolis.

"Naime, firma 212 com će predstaviti Virtualnu stvarnost - HTC Vive uređaj, koja omogućava korisnicima da vide, čuju i da se kreću u virtualnom okruženju. Korisnik uz pomoć “naočara” ima puni prikaz sopstvenog okruženja u sasvim drugačijoj stvarnosti unutar koje može da ima nevjerovatan stepen interakcije. Drone Studio će na sajmu predstaviti dronove ili bespilotne letelice, koji se kontrolišu putem daljinskog upravljača sa bežičnom vezom, a napredni modeli poput DJI Phantom Professional, omogućuju i video link, pa je putem mobilnog telefona ili tableta moguće i posmatrati živu sliku sa kamere na letelici. Zajednički projekat Montenegro Guide-a, Drone studio-a i ChoDex Studio-a je novitet u video produkciji i predstavlja puni panoramski prikaz. U pitanju su 360 stepeni video snimci, poznati kao i sferski video snimci. Korisnicima će biti dostupno da probaju uređaje VR Boxove, koji su slični uređajima za virtualnu stvarnost i odgledaju brojne 360 stepeni segmente", navodi se u saopštenju.

Sajam "Smart Tech" organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i u organizaciji agencije Vision Event. Ulaz će biti slobodan za sve posjetioce.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније