Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

04. 11. 2016. 11:00 >> 10:38

CRNOGORSKI PROIZVODI

Najbolje iz Crne Gore za vikend u Delti

Treći po redu sajam „Najbolje iz Crne Gore“ Agencija Advantage prirediće za vikend 5. i 6. novembra u šoping molu Delta City, a na njemu će svoje proizvode predstaviti preko 60 proizvođača hrane i pića iz svih krajeva Crne Gore.

 

“Proizvođači će na sajmu predstaviti sve ono što nude kako sjever i jug, kao i centralni dio naše zemlje. Na sajmu će tako biti predstavljeni sirevi i druge mliječne prerađevine, med i proizvodi od meda, masline i maslinovo ulje, voće, ali i razne vrste domaćih voćnih sokova, rakija, likera, vino, ljekovito bilje, čajevi, žitarice”, navodi se u saopštenju organizatora.

Da su proizvođači prepoznali značaj manifestacije govori podatak da je prve godine na sajmu učestvivalo oko 30 crnogorskih proizvođača, prošle godine preko 50, a ove je svoje učešće najavilo preko 60 proizvođača.

“Zadovoljstvo nam je da saopštimo da su značaj maifestacije prepoznale i opštine, pa tako ove godine imamo veliki broj crnogorskih opština koje će na štandovima predstaviti objedinjenu ponudu svog grada. Svi koji dođu na sajam imaće priliku da vide šta to nudi štand Glavnog grada, ali i gradske opštine Golubovci, Danilovgrada, Bara, Herceg Novog, Plužina, Petnjice, Mojkovca, Bijelog Polja, Berana, Žabljaka”, saopšteno je iz Agencije Advantage.

Cilj projekta 'Najbolje iz Crne Gore'' je, prije svega, upoznavanje građana sa prehrambenim proizvodima koje nude crnogorski proizvođači.

“Na taj način želimo da promovišemo male crnogorske proizvođače  iz svih krajeva naše zemlje koji su poznati po kvalitetu proizvoda.”

Manifestacija „Najbolje iz Crne Gore“ jedinstvena je prilika za proizvođače, koji trenutno nijesu u mogućnosti da predstave svoj proizvod na pravi način, da ga plasiraju široj publici i od njega naprave brend koji će biti poznat i van granica Crne Gore.

“Osim promocija potrošača, cilj projekta je i stvaranje svijesti i navike kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije. Posjetioci manifestacije će imati priliku da probaju proizvode koji budu izloženi, da se upoznaju sa proizvodnom tehnologijom i receptima za pripremu jela”,saopšteno je iz Agencije Advantage.

Sajam će biti otvoren od 10 do 22 sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније