Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

02. 11. 2016. 08:26   >>  08:08 1

PRIVATNIM KLINIKAMA

Za liječenje steriliteta 300.000€

Fond za zdravstveno osiguranje u prvih pola godine je za liječenje steriliteta (vantjelesna oplodnja) osiguranika potrošio ukupno 428.961 euro, od čega je 300.000 eura uplaćeno na račune četiri privatne klinike, kod kojih se bračni parovi upućuju na vantjelesnu oplodnju (VTO).

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje saopštili su Danu da je pružanje medicinskih postupaka vantjelesnom oplodnjom omogućeno u četiri privatne klinike, sa kojima je zaključen ugovor, i u Opštoj bolnici na Cetinju.

U prvih šest mjeseci 2016. godine odobreno je 249 postupaka i na ime vantjelesne oplodnje Fond je platio ukupno 428.961,49 eura. Pored cetinjske bolnice, postupci liječenja steriliteta kod parova se obavljaju u privatnim zdravstvenim ustanovama "Kodra", "Lajf" i "Ars Medika" iz Podgorice, kao i PZU "Humana reprodukcija" iz Budve.

Pacijenti su najčešće upućivani u PZU "Lajf", Opštu bolnicu Cetinje i Humana reprodukcija, ističu iz Fonda.

Načelnik Odjeljenja za humanu reprodukciju cetinjske bolnice Željko Lazović kazao je za Dan da su u prvih šest mjeseci odradili 60 postupaka vještačkih oplodnji, ukupno 90 do 1. novembra.

Lazović je kazao da raste interesovanje parova za liječenje steriliteta u toj ustanovi i da je taj postupak skraćen nakon donošenja zakona kojim izbrani ginekolog upućuje osiguranika na vantjelesnu oplodnju.

"Imamo 25 odsto više pacijenata nego 2014. godine, kada je ponovo sa radom počelo odjeljenje za humnau repredukciju. U roku od pola godina svim parovima omogućimo vantjelesnu oplodnju”, rekao je Lazović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније