Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

01. 11. 2016. 23:05 >> 22:43

PLJEVLJA

Vlada obezbjedila 5 miliona za mini toplanu

Radovi na izgradnji nove mini toplane u Pljevljima mogli bi početi u toku ovogodišnje sezone grijanja, ukoliko se uspješno okonča tender za izbor izvođača radova koji bi trebalo da bude objavljen u narednih nekoliko dana, saopšteno je danas u Pljevljima nakon sjednice Radne grupe za praćenje i unaprjeđenje stanja životne sredine u najsjevernijoj crnogorskoj opštini.

Prema riječima državne sekretarke Daliborke Pejović, sredstva za ovaj posao od skoro pet miliona eura obezbijeđena su, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma i Direkcije javnih radova, predlogom Budžeta za 2017. i planiranim Budžetom države za 2018. godinu.

Posebno je važno, kazala je Pejović, to što će izgradnjom nove toplane van funkcije biti stavljena postojeća kotlarnica u Skerlićevoj ulici čime će se „obezbijediti bolji kvalitet života ljudi koji žive u neposrednoj blizini kotlarnice“.

„Tako bi uže jezgro rasteretili od prekomjernog zagađenja“, kazala je Pejović.

Tender bi, dodala je, trebalo da već u narednih nekoliko dana objave ili opština Pljevlja ili Vlada Crne Gore, a građevinski radovi bi, zavisno od uspjeha tenderskog postupka, mogli da počnu već tokom ove sezone grijanja.

Pejović je najavila i da će automatska mjerna stanica za praćenje kvaliteta vazduha koja se već godinama nalazi neposredno uz dimnjak Kotlarnice u Skerlićevoj ulici, uskoro biti dislocirana na poziciju koju je odredila posebna stručna komisija.

„Određena je nova pozicija stanice i nadam se da će ova sezona grijanja na objektivniji način biti tretirana kada je u pitanju mjerenje kvaliteta vazduha i da će rezultati sigurno biti bolji nego prošle godine“, kazala je Pejović.

Prema njenim riječima vrlo brzo uslijediće i tenderi za izbor  projektanta i izvođača radova na sanaciji deponije pepela i šljake TE Pljevlja na Maljevcu i aktivni koraci u pronalaženju partnera koji će raditi tendersku dokumentaciju i sačiniti projekat sanacije flotacijskog jalovišta u Gradcu.

Pejović smatra da su i ti projekti koji će se finasirati kreditom Svjetske banke jednako važni kao i rješavanje problema zagađenja vazduha u Pljevljima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније