Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

01. 11. 2016. 15:50 >> 15:29

NUMANOVIĆ PORUČIO

Pri kraju izgradnja infrastrukture u Bukovici

Projekat izgradnje infrastrukture u Bukovici u je finalnoj fazi, a predviđena je izgrađena 113 stambenih i 65 pomoćnih objekata, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović na sastanku Radnog tima za izradu Elaborata o postojećem stanju sa predlogom mjera za realizaciju infrastrukturalnih objekata u MZ Bukovica.

Numanović je istakao da su ove godine nastavljeni radovi na izgradnji 22 objekta, a u toku je izgradnja preostalih šest stambenih i pet pomoćnih objekata, sa priključenjem na elektro i kanalizacionu mrežu i prilaznim putevima.

"U završnici projekta ukupno će biti izgrađeno 113 stambenih objekata. Takođe je urađeno 65 pomoćnih objekata, 28.435m sekundarne mreže prilaznih puteva, sanirano 8,5 km asfaltnog puta, asfaltiramno 8,5 km puta, nasuto i sanirano 54,4 km primarnih lokalnih puteva, dok je sanirano i rekonstruisano 13,5 km elektrodistributivne mreže", saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava. 

Predstavnici Udruženja Bukovica Sarajevo i Udruženja Bukovičana Pljevlja, članovi Radnog tima i predstavnici lokalne samouprave Pljevlja saglasili su se da od projekta benefite imaju i povratnici, ali i domicilno stanovništvo a lokalna samouprava će raditi na održavanju mreže lokalnih puteva koja je sanirana ili izgrađena kroz projekat, u cilju očuvanja unaprijeđene infrastrukture i ostvarivanja pomenutih benefita.

 Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić istakao je značaj samog projekta i za lokalnu samoupravu, koja se obavezala da će kroz niz stimulativnih mjera olakšavati povratak stanovništva u Bukovicu.

"Bukovica je, uz Bobovo, najugroženija Mjesna zajednica u opštini Pljevlja, a ujedno je i najudaljenija od administrativnog centra. Ovaj Projekat stvorio je uslove za bolji i kvalitetniji život povratnika i domicilnog stanovništva", istakao je Đačić.

Predsjednici Udruženja građana Bukovica Sarajevo Fahrudin Čutura i Udruženja Bukovičana Pljevlja Jakup Durgut saglasili su se da u budućem periodu intenziviraju aktivnosti povratka Bukovičana koji su napustili svoja ognjišta tokom ratnih dješavanja.

"Oni su konstatovali još jednom zadovoljstvo zbog nivoa saradnje koju su ostvarili sa Vladom Crne Gore i predstavnicima lokalne samouprave. Sa sastanka je poručeno da će Direkcija za javne radove izvršiti prezentaciju učinka iz Elaborata, po završetku realizacije projekta", naglasili su iz Ministarstva.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније