Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

25. 10. 2016. 22:34   >>  22:13

OTKLONJENE DILEME

Ulcinjsko porodilište nastavlja s radom

Neće doći ni do kakve promjene statusa ulcinjskog porodilišta, ono će nastaviti da radi u punom kapacitetu kao i do sada, kazao je ministar zdravlja Budimir Šegrt. O ovoj temi, koja je prethodnih dana zaokupila ulcinjsku javnost, Šegrt je razgovarao sa odgovornima iz Ulcinja i zdravstva u toj opštini. Naime, u medijima i na društvenim mrežama nedavno je objavljena informacija da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore donijelo odluku da zatvori ulcinjsko porodilište nakon skoro 12 godina postojanja.

Kako su saopštili iz ulcinjske Opštine, Šegrt je objasnio da je u pitanju greška administrativno tehničke  koja se potkrala u dokumentu na koji su se mediji pozvali, da je Ministarstvo ispravilo grešku i da mu je žao zbog konfuzije koja je nakon toga nastala.

On je učesnicima sastanka u Ulcinju kazao da, u cilju pružanja građanima sigurne, kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite, Ministarstvo zdravlja razmatra opciju da nađe investitora koji bi ulagao u obezbjeđivanje savremene opreme i obrazovanje medicinskog kadra sa ciljem usvajanja i primjene vrhunske medicinske usluge i kvalitetne, stanardizovane procedure. Prema Šegrotivm riječima, to je model preko kojeg će Ministarstvo pokušati da ulcinjskom porodilištu obezbjedi nedostajuću opreacionu salu i odjeljenje za tranfuziju krvi. 

"Najozbiljniji investitor sa kojim se pregovra je VGH korporacija koja u svom sastavu ima Harvard univerzitet i Asocijaciju harvard bolnica koje su po kvalitetu najprestiznije u SAD. Takođe, partner im je i bolnica i medicinski fakultet Berks, dio univerziteta Queen Marry, prvi medicinski fakultet sa najdužom tradicijom u Velikoj Britaniji", navodi se u saopštenju.

Predsjednik ulcinjske opštine Nazif Cungu zahvalio je Šergtu na brzoj reakciji i dodao da će opština Ulcinj biti partner Ministarstvu u svakom projektu koji ima za cilj unaprjeđenje stanja zdravstvene zaštite u Ulcinju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније