Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 10. 2016. 11:07 >> 10:46
63

MIHAILO PORUČIO

"Beogradska patrijaršija - teroristička organizacija"

Tužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije “kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori”, poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihailo.

“Podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove građanski rat, nastavak je politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima. Ta patrijaršija, i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristička organizacija koja je djelovala i djeluje protivu Crne Gore po nalogu Beograda. U njoj i tada i danas služe popovi opasnih namjera, koji su na vezi s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa”, naveo je Mihailo u saopštenju.

U tom poslu, kako je dodao, Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak.

“Revizionističke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj takvi sjede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umjesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivičnih djela. Zato bi Državni tužilac trebao da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji”, saopštio je mitropolit.

Пратите нас на

Коментари63

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније