Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

13. 10. 2016. 20:56 >> 20:37

NUMANOVIĆ OCIJENIO

Islamska zajednica stabilizujući faktor

Islamska zajednica (IZ) u Crnoj Gori od visokog je značaja jer predstavlja stabilizujući faktor u zemlji, ali i u regionu Zapadnog Balkana, ocijenio je ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Numanović se danas sastao sa delegacijom Kuvajta i predstavnicima Mešihata IZ u Crnoj Gori, sa kojima je razgovarao o položaju manjinskih naroda i vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

On je, navodi se, prisutne upoznao s građanskim konceptom Crne Gore po kojem država stvara jednake uslove za sve svoje građane.

„On je istakao da smo na primjeru multikulturalnosti i multikonfesionalnosti jako bogati, te da Crna Gora ulaže mnogo u očuvanje suživota na svom prostoru“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da za Crnu Goru manjinski narodi predstavljaju integrativni dio, i shodno tome uživaju punu zakonodavnu i institucionalnu zaštitu.

Numanović je, kako je saopšteno, konstatovao da je u cilju unaprijeđenja vjerskih prava i sloboda i uređenja odnosa države i vjerskih zajednica, Vlada potpisala Ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, IZ u Crnoj Gori je od visokog značaja jer predstavlja stabilizujući faktor u zemlji, ali i u regionu Zapadnog Balkana.

Delegaciju Kuvajta sačinjavali su vladini zvaničnici iz resora za vakufe i diplomata iz Ambasade Kuvajta u Beogradu.

Članovi delegacije su, kako je saopšteno, zahvalili na prijemu i pohvalili saradnju sa IZ u Crnoj Gori, koju su istakli kao primjer pozitivne prakse kada je u pitanju promocija suštinskih vrijednosti i suživota zajednice.

„Zajednički je konstatovano da dobru dosadašnju saradnju treba nastaviti na nivou dvije države, jer ogroman potencijal Crne Gore u prirodnim resursima može biti izazovan za investitore iz Kuvajta“, zaključuje se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније