Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

11. 10. 2016. 13:22   >>  13:02 1

NOVI ZDRAVSTVENI PUNKT

Otvorena ambulanta na Zabjelu

Ambulanta Novi blok Zabjelo, otvorena je danas u okviru Doma zdravlja Podgorica.

Ministar zdravlja, Budimir Šegrt, kazao je da su u Ministarstvu, obilazeći sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, shvatili da je savremeni koncept primarne zdravstvene zaštite "što bliže ljekar i sestra do pacijenta".

"Ako je neko bolestan nije osuđen da još mora da ide u centralne zgrade domova zdravlja, čeka tamo velike redove", rekao je Šegrt na otvaranju ambulante.

Prema njegovim riječima, ta praksa koja je počela prije pola godine u Herceg Novom, Tivtu, Nikšiću i sada u Podgorici, pokazala je prave rezultate.

Šegrt je rekao da kada se otvori ambulanta postaje mjesto okupljanja.

"Sa ovim konceptom disperzije zdravstvenih punktova i centralnih zgrada domova zdravlja doprinijeli smo da je zadovoljstvo korisnika zdravstvenih ustanova na nivou primarne zaštite izuzetno veliko što je pokazala i anketa koju je Ministarstvo uradilo krajem avgusta", kazao je Šegrt.

Kako je naveo, u Ministartvu žele internacionalizaciju zdravstvenog sistema i provjeru njihove politike i aktivnosti u zdravstvenom sistemu.

"To drugačije i kvalitetnije ne možemo uraditi nego da pitamo vas, korisnike zdravstvenih usluga, šta o tome mislite", naveo je Šegrt.

On je rekao da je, na osnovu 25 pitanja koja su u anketi postavljena korisnicima, zadovoljstvo uslugom ljekara, institucijom doma zdravlja i medicinskim osobljem bilo veće od 90 odsto.

Šegrt je kazao da je i njega taj podatak o zadovoljstvu zdravstvenom uslugom "začudio". " I to nam je svakako za pohvalu".

On je zahvalio ljudima u privatnoj zdravstvenoj zaštiti jer je to, kako je kazao, i njihova zasluga.

"Ali isto tako to je obaveza čitavog zdravstvenog sistema, prvenstveno Ministarstva zdravlja da se taj nivo zadovoljstva i kvaliteta zdravstvenih usluga očuva", poručio je Šegrt.

On je kazao da su u većim crnogorskim gradovima počeli isti sistem otvaranja državnih apoteka.

Šegrt je rekao da želi da ambulanta služi zdravlju i doprinese kavlitetu življena građana tog dijela Podgorice.

On se zahvalio Udruženju penzionera na ustupanju prostora za ambulantu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније