Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V. [ Mina ]

08. 10. 2016. 13:05 >> 12:48

NIKŠIĆ

Još jedna MZ dobila ambulantu

U nikšićkoj Mjesnoj zajednici (MZ) Vidrovan koja u desetak sela broji oko 4,5 hiljada stanovnika, otvorena je, u okviru Doma zdravlja, ambulanta opšte medicine, za čije renoviranje i adaptaciju je novac obezbijedila kompanija Uniprom Veselina Pejovića.

 

Početak rada ambulante ozvaničio je ministar zdravlja, Budimir Šegrt, koji je kazao da se primjer Nikšića gdje su zdravstvene usluge približene stanovništvu pokazao veoma uspješnim.

„Dom zdravlja Nikšić na najbolji način primjenjuje politiku Ministarstva kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita“, ocijenio je Šegrt.

Prema njegovim riječima, i u drugim gradovima u Crnoj Gori, kao što su Tivat, Herceg Novi, Podgorica i Danilovgrad, počela je takva primjena politike Ministarstva.

Direktor Doma zdravlja, Veselin Bulatović, kazao je da je otvaranjem te moderne ambulante ispunjeno obećanje Ministartsva, Opštine i te zdravstvene ustanove dato prije pola godine stanovnicima tog kraja, kao i MZ Dragova Luka u kojoj je nedavno počela da radi ambulanta opšte medicine.

„Dom zdravlja nastavio je da i dalje dosljedno sprovodi strategiju Ministrastva da se primarna zdravstvena zaštita što bliže približi pacijentu“,kazao je Bulatović.

On je najavio da će uskoro na Vidrovanu biti otvorena i apoteka, tako da pacijenti neće više morati po lijek u grad.

Bulatović je podsjetio da je takvu uslugu apotekarska ustanova Montefarm nedavno omogućila i žiteljima MZ Kličevo.

On je najavio otvaranje ambulante i u prigradskom naselju Straševina, čime će, kako je kazao, sve veće prigradske mjesne zajednice u Nikšiću imati približenu primarnu zdravstvenu zaštitu.

Predsjednik nikšićke Opštine, Veselin Grbović, istakao je da se otvaranjem ambulanti ne samo približila zdravstvena zaštita pacijentima, nego i smanjila gužva i dugo čekanje u Domu zdravlja.

„Medicinska usluga biće sada mnogo brža i dostupnija za sve žitelje grada i prigradskih naselja“, ocijenio je Grbović.

Predstavnik mještana Vidrovana, Milorad Radović, kazao je da je otvaranjem te savremene ambulante omogućena brža zdravstvena usluga, što u nekim situacijama može biti presudno za spašavanje života.

Radović je ukazao i na znatnu finansijsku uštedu, jer mještani neće morati da plaćaju i obezbjeđuju prevoz do grada da bi dobili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније