Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2013. 19:53 >> 19:54

PROSVJETARI ZABRINUTI

Na Žabljaku sve manje osnovaca

Osnovna škola "Dušan Obradović" na Žabljaku danas je, sa zakašnjenjem, obilježila 25. maj, Dan svoje škole. Pored zadovoljstva potisgnutim rezultatima, uprava škole zabrinuta je zbog sve manjeg broja đaka u toj školi.

Ono što brine ovu uglednu prosvjetnu ustanovu jeste stalno opadanje broja učenika.

Kako je kazao direktor škole Veselin Vukućević, prošle godine škola je ispratila 50 polumaturanata, ove godine 30, a iduće školske godine biće ih svega 19.

Sa malim zakašnjenjem učenici i uprava obilježili su 25. maj, Dan svoje škole. U toj obrazovnoj ustanovi zadovoljni su rezultatima koje je postiglo 250 učenika i 30 prosvjetnih radnika.

"Učenici i radnici škole postigli su odlične rezultate u učenju, na brojnim tekmičenjima i testiranjima kao i učešću u domaćim i međunarodnim projektima", kazao je direktor škole.

Najboljim učenicima uručene su novčane nagrade i priznanja, a među donatorima i ove godine je Udruženje Durmitoraca iz Beograda.

"Ovakvim akcijama, Udruženje želi da sačuva veze sa zavičajem", kazao je njegov član Tomaš Kovijanić.

Nagrade za najbolje učenike obezbijedila je i Opština Žabljak i fondacija "Vukoman i Jelisavka Džaković". Titulu đaka generacije podijelile su tri dobitnice diplome Luča: Katarina Vukićević, Katarina Karadžić i Nađa Stijepović.


Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније