Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2013. 17:01 >> 17:02
1

PRIJESTONICA

Prva kafa kod Bogdanovića

U Prijestonici Cetinje danas je upriličen susret gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića sa građanima, koji su se interesovali za niz lokalnih tema od gradnje žičare do zapošljavanja.

“U trosatnom razgovoru, razmijenjena su mišljenja i ideje o djelovanju gradske uprave, aktuelnim problemima u funkcionisanju grada, uz čitav niz prijedloga građana, koji su se odnosili na dalje aktivnosti i buduće projekte”, saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta.

Bogdanović je istakao kako je novi segment komunikacije prevashodno uveden u cilju što većeg učešća građana u procesu donošenja odluka.

Građani su se najviše interesovali za projekte poput: kružnog toka na ulazu u grad, rekonstrukciju Njegoševe ulice, uspostavljanju višenamjenskog kompleksa MACCOC.

Pitali su i za otvaranje novih radnih mjesta, gradnju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, pripremama za raspisivanje tendera za izbor izvođača radova u projektu gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje...

“Tokom današnjeg susreta, građani su predočili niz ideja i inicijativa vezanih za unaprijeđenje komunalne insfrastrukture, te za sferu saobraćaja”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Bogdanovića.

U fokusu su bile i teme iz sfere zapošljavanja, ali i urbanizma, kulture i obrazovanja. Takođe, pitanja i sugestije više građana ticali su se gradske vodovodne i kanalizacione mreže.

“Tokom sastanka, ocijenjeno je kako dosadašnje aktivnosti gradske uprave ohrabruju, a s obzirom da su događaju prisustvovali i stanovnici ruralnog područja, razmatrane su mogućnosti u pravcu daljeg razvoja tog dijela teritorije Prijestonice Cetinje”, navodi se u saopštenju.

Bogdanović istakao je kako su građani, tokom tročasovnog sastanka, predočili čitav niz inicijativa i prijedloga, koje će organi lokalne uprave razmotriti već narednih dana.

On je dodao i kako su razmjena mišljenja i ideja bila upravo ključni cilj uspostavljanja segmenta „kafa sa građanima“, koji će biti održani svake nedelje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније